Nordlys (avis)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Nordlys (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Nordlys)
Nordlys
Nordlys newspaper Tromso.jpg
Nordlys-bygningen i Tromsø

Foto: Harald Groven
Generelle informationer
Type Dagblad
Hovedsæde Tromsø, Troms
Grundlagt 1902
Ejer(e) Amedia
Redaktør Anders Opdahl
Sprog Norsk Rediger på Wikidata
Andet
Websted nordlys.no

Nordlys er Nord-Norges største mediehus med hovedbase i Tromsø. Mediehuset er en del af mediekoncernen Amedia.

Nordlys.no er Nord-Norges mest læste netavis, og er også portal for domænerne NordlysTV, Nord24, Nordnorsk Debatt, Buzzit og Byavisa Tromsø. Nordlys.no dækker et område der strækker sig fra Lofoten i syd til længst nordøst i Finnmark.

Nordlys udgiver også landsdelens mest læste papiravis seks dage om ugen. Ved indgangen til 2014 lå oplaget et par tusinde over landsdelens andre storavis, Avisa Nordland i Bodø.[1] Nordlys som papiravis har hovedsagelig opland som lokal- og regionavis i aksen mellem Harstad og Hammerfest, med tyngdepunkt i Tromsø-regionen, Midt-Troms og Nord-Troms.

Den ansvarshavende redaktør er Anders Opdahl. Nordlys' hovedredaktion ligger i Tromsø, men mediehuset har også lokalkontorer i Harstad, Lenvik, Målselv og Nordreisa, og et udstrakt samarbejde med Amedias mange mediehuse i Nordland og Finnmark. Nordlys blev stiftet på Karlsøy i Nord-Troms af præsten Alfred Eriksen. Den første udgave af avisen udkom d. 10. januar 1902.

Nordlys har tidligere drevet Radio Nordlys og lokalfjernsyns-kanalen TVTromsø. Nordlys forestår også uddelingen af Nordlysprisen, der har været uddelt siden 1989.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.