Nordlys (avis)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Nordlys
Nordlys newspaper Tromso.jpg
Nordlys-bygningen i Tromsø

Foto: Harald Groven
Generelle informationer
Type Dagblad
Hovedsæde Tromsø, Troms
Grundlagt 1902
Ejer(e) Amedia
Redaktør Anders Opdahl
Sprog NorskRediger på Wikidata
Andet
Websted nordlys.no

Nordlys er Nord-Norges største mediehus med hovedbase i Tromsø. Mediehuset er en del af mediekoncernen Amedia.

Nordlys.no er Nord-Norges mest læste netavis, og er også portal for domænerne NordlysTV, Nord24, Nordnorsk Debatt, Buzzit og Byavisa Tromsø. Nordlys.no dækker et område der strækker sig fra Lofoten i syd til længst nordøst i Finnmark.

Nordlys udgiver også landsdelens mest læste papiravis seks dage om ugen. Ved indgangen til 2014 lå oplaget et par tusinde over landsdelens andre storavis, Avisa Nordland i Bodø.[1] Nordlys som papiravis har hovedsagelig opland som lokal- og regionavis i aksen mellem Harstad og Hammerfest, med tyngdepunkt i Tromsø-regionen, Midt-Troms og Nord-Troms.

Den ansvarshavende redaktør er Anders Opdahl. Nordlys' hovedredaktion ligger i Tromsø, men mediehuset har også lokalkontorer i Harstad, Lenvik, Målselv og Nordreisa, og et udstrakt samarbejde med Amedias mange mediehuse i Nordland og Finnmark. Nordlys blev stiftet på Karlsøy i Nord-Troms af præsten Alfred Eriksen. Den første udgave af avisen udkom d. 10. januar 1902.

Nordlys har tidligere drevet Radio Nordlys og lokalfjernsyns-kanalen TVTromsø. Nordlys forestår også uddelingen af Nordlysprisen, der har været uddelt siden 1989.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 69°39′07″N 18°57′21″Ø / 69.651995°N 18.95582°Ø / 69.651995; 18.95582