Nye Verden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Begrebet Den Nye Verden er et af de mange begreber, som bliver brugt om Amerika, og til tider også om Australien og Oceanien.

Begrebet opstod i det sene 15. århundrede under europæernes kolonisering af Amerika. Begrebet er udtryk for et eurocentrisk verdensbillede, hvor europæerne sås som civilisatoriske, mens alle andre folkeslag sås som primitive og mindreværdige, blandt andet pga. deres manglende kultivering af jorden. Men sandheden er, at det store kontinent allerede var rigt befolket af diverse indianerstammer.

Men ikke desto mindre var Amerika den nye verden for europæerne, hvis tidligere verden udelukkende bestod af Afrika, Asien og Europa, dvs. den Gamle Verden.

Den Nye Verden skal ikke bruges som betegnelse om den moderne verden, da begrebet "Den nye verden", beskriver et geografisk område, ikke en historisk periode.

Udover at knytte sig til perioden med de store opdagelsesrejser, knytter betegnelsen sig til perioden med de store udvandringer fra Europa (den gamle verden) til den nye verden i Amerika fra sidste del af 1800-tallet til langt inde i 1900-tallet.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


HistorieStub
Denne historieartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.