Occitanien

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler det historiske område. For den nuværende franske region, se Occitanie.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Kort over området.

Occitanien (occitansk: Occitània, lo País d'Òc) er det middelalderlige navn for et område i Sydeuropa, der bredte sig over halvdelen af Frankrig (med områder som Languedoc, Aquitaine, Drôme-Vivarais, Auvergne, Limousin, Guyenne, Gascogne, Dauphiné og Provence), Monaco, små dele af de italienske alper (de occitanske dale og Guardia Piemontese) og Spanien (Aran-dalen). Store dele af det franske Occitanien ligger nu i regionen Occitanie.

I Middelalderen benyttede områderne sig af det occitanske sprog (lenga d'òc, fransk: langue d'oc), der stadig den dag i dag bruges som andetsprog i store dele af området. Dog har de occitanske dale i de italienske alper, Aran-dalen i Pyrenæerne og Monaco anerkendt occitansk som officielt sprog siden 1990'erne.

Fransk geografiStub
Denne artikel om Frankrigs geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi