Occitanien

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler det historiske område. For den nuværende franske region, se Occitanie.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Kort over området.

Occitanien (occitansk: Occitània, lo País d'Òc) er det middelalderlige navn for et område i Sydeuropa, der bredte sig over halvdelen af det nuværende Frankrig (med områder som Languedoc, Aquitaine, Drôme-Vivarais, Auvergne, Limousin, Guyenne, Gascogne, Dauphiné og Provence), Monaco, små dele af de italienske alper (de occitanske dale og Guardia Piemontese) og Aran-dalen i det nordlige Spanien. Store dele af det franske Occitanien ligger nu i regionen Occitanie.

I middelalderen benyttede områderne sig af det occitanske sprog (lenga d'òc, fransk: langue d'oc), der stadig den dag i dag bruges som andetsprog i store dele af området. Dog har de occitanske dale i de italienske alper, Aran-dalen i Pyrenæerne og Monaco anerkendt occitansk som officielt sprog siden 1990'erne.

Fransk geografiSpire
Denne artikel om Frankrigs geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 44°18′N 2°53′Ø / 44.3°N 2.88°Ø / 44.3; 2.88