Olaf Eller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Olaf Eller (født 13. juni 1960), er en dansk ishockeytræner, ekspertkommentator og forhenværende spiller på det danske ishockeylandshold.

Aktiv karriere[redigér | redigér wikikode]

Som aktiv repræsenterede han i mange år Rødovre 1976-90, inden den aktive karriere blev rundet af med tre sæsoner , som spillende træner i Rungsted. Det var således i Rungsted, at Ellers trænerkarriere blev indledt, da han i sæsonen 1990-91 var kombineret spiller og træner i den nordsjællandske klub. I denne rolle fortsatte han til 1993

Som spiller har Eller vundet det danske mesterskab 5 gange, alle med Rødovre, i 1978, 1983, 1985, 1986 og 1990. Eller har desuden repræsenteret Danmark ved 104 landskampe.

Træner[redigér | redigér wikikode]

Efter at have indledt trænerkarrieren mens han stadig var aktiv i Rungsted har Eller i årene derefter trænet mange klubber i den danske Superisliga:

Derudover har Eller som den hidtil eneste dansker trænet en klub i den næstbedste svenske række Allsvenskan, da han i sæsonen 2002-03 var træner for Troja/Ljungby. Oveni dette har han fungeret som landstræner for det danske juniorlandshold i 2009 og 2010. En rolle han nu atter fra juni 2013 har overtaget

Olaf Eller har som træner vundet det danske mesterskab én gang da han i 1999 stod bag bænken da Rødovre blev danske mestre, samme klub som han blev danske mestre med fem gange som aktiv.

Eller har også været islandsk landstræner i perioden oktober 2010 til maj 2012, Islands ishockeylandshold.[1]

TV[redigér | redigér wikikode]

Ved siden af sin trænergerning har Olaf Eller igennem flere år fungeret som ekspertkommentator ved VM i ishockey samt ved Superisligakampe for TV 2 Sport ved siden af Jimmy Bøjgaard.

Personligt[redigér | redigér wikikode]

Olaf Ellers søn, Lars, er ligeledes ishockeyspiller og spiller i NHL for Washington Capitals. Derudover arbejder han til dagligt på Dragør Skole Nord (tidl Nordstrandskolen) som lærer. [kilde mangler]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Spiller- og trænerstatistik fra www.eliteprospects.com