Papyrus 46

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra P46)
Spring til navigation Spring til søgning
Folio fra P46 - 2 Korint. 11:33-12:9

Papyrus 46, også kaldet P46, er blandt de ældste håndskrifter fra Det Ny Testamente, der er bevaret i dag. Det er en næsten komplet samling af Paulus' breve, og anses for at være en afskrift fra ca. år 200.

Der er bevaret 86 papyrusblade, men skriftet menes at oprindeligt have bestået af 104 blade. De 18 forsvundne blade har siddet i begyndelsen og i slutningen af skriftet.

Papyrus 46 er skrevet på græsk, og indeholder de sidste otte kapitler af Romerbrevet, Hele Hebræerbrevet, næsten hele 1. Korintherbrev og 2. Korintherbrev, brevene til Efeserne, Galaterne, Filipperne og Kolossenserne samt to kapitler af det første brev til Thessalonikerne.

Enkelte af bladene dukkede i 1930 op hos en egyptisk antikvitetshandler i Cairo, og blev der opkøbt af den private samler Chester Beatty fra London. I løbet af 1930-1935 opkøbtes resten af skriftet af Chester Beatty og repræsentanter fra University of Michigan. 30 af bladene findes i dag hos University of Michigan og de resterende 56 hos Chester Beatty Collection i Dublin.

Det vides ikke, hvor skriftet er fundet, hvilket har taget det ud af en egentlig arkæologisk kontekst. Dateringen af bladene er derfor sket ud fra en analyse af selve skriften, palæografi. Men under alle omstændigheder er bladene det tætteste, man kommer på Paulus' egne ord.[kilde mangler]

Se også[redigér | redigér wikikode]

ReligionStub
Denne religionsartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Eksterne link og kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]