Patruljedeling

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

En patruljedeling er en deling bestående af 2-4 patruljegrupper, samt en delingsfører og en delingssergent.

Patruljernes opgaver[redigér | rediger kildetekst]

En patruljes opgave kan f.eks. være opklaring, rekognoscering og sabotage.

Patruljernes sammensætning[redigér | rediger kildetekst]

En patruljegruppe består af 5-8 mand og er i stand til at operere uafhængigt bag fjendens styrker i kortere eller længere tid. De enkelte medlemmer af patruljerne har typisk forskellige specialer, f.eks. sanitet, finskytte eller bortsprængning. En patruljedeling består af 2-4 patruljegrupper og et føringselement med en patruljedelingsfører og bl.a. en signalmand.

Der forskel på hvad Hæren og Hjemmeværnet betegner som en patruljedeling:

I Hærens terminologi er en patruljedeling (PTRDEL) eller et patruljekompagni (PTRKMP) en patruljeenhed med en fjernopklaringskapacitet, dvs. evnen til at indsætte små patruljer uset over store afstand fra egne enheder via særlige indsættelsesmetoder så som faldskærm eller kampsvømning og i længere tid (en uge eller mere) uden støtte, og med en langtrækkende signalforbindelse (typisk HF-radio ellers SATCOM) som sætter patrulje i stand til at sende informationer hjem om hvad de observerer. De enheder i forsvaret der opfylder disse betingelser er foruden Jægerkorpset og Frømandskorpset: Sirius-patruljen, patruljedelingen ved Prinsens Livregiment (nu nedlagt), patruljekompagniet ved Danske Divsision (nu nedlagt) og patruljekompagniet ved Hærens Operative Kommando (nu omdøbt til SSR – Særlig Støtte og Rekognoscering).

I Hjemmeværnets terminologi findes der ikke længere patruljegrupper, patruljedelinger eller patruljekompagnier (ud over SSR der opstilles af hjemmeværnet), idet hjemmeværnets patruljekapacitet nu betegnes "patruljeindsat". En patruljeindsatsgruppe (PTRIGRP), en patruljeindsatsdeling (PTRIDEL) eller et patruljeindsatskompagni (PTRIKMP) i hjemmeværnet har kapacitet til at udsende indsatspatruljer over kortere afstande i kortere tid (ti kilometer fra egne enheder i op til 72 timer). Betegnelsen Patruljedeling og Patruljekompagni anvendes fortsat af historiske årsager ved enkelte enheder i hjemmeværnet. Læs mere om Hjemmeværnet

Danske patruljeenheder[redigér | rediger kildetekst]

og Sønderjylland. se mere på hjv.dk

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MilitærSpire
Denne artikel om militær er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.