Særlig Støtte og Rekognoscering

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Patruljekompagniet)
Spring til navigation Spring til søgning
Særlig Støtte og Rekognoscering
Danish SSR Logo.svg
Aktiv 1959 -
Land Danmark Danmark
Troskab Rigsfællesskabet
Garnison/HQ Garderkasernen Høvelte

Særlig Støtte og Rekognoscering (forkortet SSR) er en specialiseret fjernopklarings- og patruljeenhed, opstillet af Hjemmeværnet til rådighed for Hærens Operative Kommando og Forsvarets øvrige operative kommandoer. Enheden hed frem til 31. december 2006 Patruljekompagniet ved Hærens Operative Kommando (i daglig tale kaldt Patruljekompagniet). SSR kan spore sit ophav tilbage til Hjemmeværnets Specielle Efterretningspatruljer (SEP), der blev oprettet i 1959, og 50 året blev markeret i 2009, blandt andet med en lykønskning fra Forsvarschefen.

SSR har siden 2014 haft til huse på Garderkasernen Høvelte.

Enheden er specialiseret i at indhente informationer af taktisk karakter, ved uset at indsætte et antal patruljer over stor afstand og i længere tid i et ikke-venligtsindet operationsområde.

Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) er specialuddannet i indhentning af informationer under vanskelige taktiske forhold og støtter løsningen af forsvarets nationale og internationale opgaver. Som Hjemmeværnets nationale specialstyrke skal SSR bl.a. kunne støtte Forsvarets specialoperationsstyrker med patruljer og stabspersonel - også internationalt. Det stiller store krav til den enkelte soldat.

Tidligere var der også opstillet et patruljekompagni under Jydske Dragonregiment og siden Danske Division, som stod til rådighed som en reserveenhed.

I Hjemmeværet anvendes til tider betegnelsen "patruljekompagni" af historiske årsager om hjemmeværnskompagnier (underafdelinger), der har en patruljedeling underlagt. Rettelig er navnet i Hjemmeværnet for en "patruljeindsatsdeling", men betegnelsen patruljekompagni eller patruljeindsatskompagni anvendes også. Disse lokale hjemmeværnspatruljer har en begrænset kapacitet, der ikke kan sammenlignes med den fjernopklaringskapacitet, som man finder ved de to ovennævnte patruljekompagnier.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder[redigér | redigér wikikode]

MilitærStub
Denne artikel om militær er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.