Peder Villadsen (biskop)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Peder Villadsen. (Se også artikler, som begynder med Peder Villadsen)

Peder Villadsen (8. marts 1610 i Viborg22. februar 1673), var en dansk biskop, søn af Villads Nielsen Brøns.

Villadsen spillede en betydelig rolle ved stændermødet 1660. Han, som dengang var sognepræst ved Sankt Mikkels Kirke i Slagelse, var biskop Svanes gode ven, og under mødet var han den gejstlige stands sekretær. Han arbejdede ivrigt for at stemme sine kaldsfæller gunstige for enevælden. Til løn blev han året efter biskop i Viborg. Villadsen var en dygtig mand med megen historisk interesse. Han var fader til historikeren Niels Pedersen Slange.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

ReligionSpire
Denne religionsrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi