Pedro Gastão of Orléans-Braganza

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Pedro Gastão of Orléans-Braganza (portugisisk: Pedro de Alcântara Gastão João Maria Filipe Lourenço Humberto Miguel Gabriel Rafael Gonzaga de Orléans e Bragança e Dobrzensky de Dobrzenicz, fransk: Pierre-d'Alcantara Gaston Jean Marie Philippe Laurent Hubert d'Orléans et Bragance), født 19. februar 1913 i Eu, Seine-Maritime, Normandiet, Frankrig, død 27. december 2007 i Villamanrique de la Condesa, provinsen Sevilla, Spanien) var en fransk–brasiliansk prins, der var én af de to prætendenter til den afskaffede kejsertrone i Brasilien.

Forfædre[redigér | redigér wikikode]

Pedro Gastão var søn af Pedro de Alcântara, fyrste af Grão-Pará og sønnesøn af Gaston, greve af Eu

Pedro Gastão var oldesøn af Ludvig Karl af Orléans, hertug af Nemours, Pedro 2. af Brasilien, Ferdinand 2. af Begge Sicilier, Ferdinand Filip af Orléans, hertug af Chartres, Helene af Mecklenburg-Schwerin og Antoine, hertug af Montpensier.

Han var desuden tipoldesøn af Ludvig-Filip af Frankrig, Pedro 1. af Brasilien, Maria Leopoldina af Østrig, Frans 1. af Begge Sicilier, Karl af Østrig (1771-1847), Leopold 2. af Toscana, Maria Antonia af Begge Sicilier (1814–1898), Frederik Ludvig af Mecklenburg-Schwerin og Ferdinand 7. af Spanien.

Ægteskab[redigér | redigér wikikode]

Pedro Gastão var gift med María de la Esperanza af Begge Sicilier (1914–2005). Hun var svigerinde til Juan af Barcelona og moster til kong Juan Carlos af Spanien samt til Pilar de Borbón, Margarita (hertuginde af Soria) og Alfonso af Spanien.

Efterkommere[redigér | redigér wikikode]

Pedro Gastão var far til seks børn, herunder den nuværede prætendent til den brasilianske trone (Pedro Carlos af Orléans-Braganza) og Maria da Glória de Orleans-Braganza, hertuginde af Segorbe, der har været gift med kronprins Alexander af Jugoslavien. Maria da Glória er mor til arveprins Alexander af Jugoslavien.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Weblinks[redigér | redigér wikikode]

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi