Ferdinand Filip af Orléans, hertug af Chartres

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Ferdinand Filip af Orléans, hertug af Chartres (født 3. september 1810 på Palazzo dei Normanni, Palermo, Kongeriget Sicilien – død 13. juli 1842 i Sablonville, Neuilly-sur-Seine, Frankrig) var fransk kronprins fra 1830 til 1842. Han var den ældste søn af kong Ludvig-Filip af Frankrig.

Slægt[redigér | redigér wikikode]

Ferdinand Filip var bror til bl.a. Louise af Orléans (gift med Leopold 1. af Belgien og mor til Leopold 2. af Belgien) og Clémentine af Orléans (mor til Ferdinand 1. af Bulgarien)

Ferdinand Filip var søn af kong Ludvig-Filip af Frankrig, sønnesøn af hertug Ludvig Filip af Orléans (Philippe Égalité) samt dattersøn af Ferdinand 1. af Begge Sicilier og Maria Karolina af Østrig.

Han var oldesøn af Ludvig Filip 1. af Orléans, Karl 3. af Spanien, den tysk-romerske kejser Frans 1. Stefan og kejserinde Maria Theresia af Østrig.

Familie[redigér | redigér wikikode]

Ferdinand Filip blev gift den 30. maj 1837Château de Fontainebleau i Fontainebleau i Frankrig. Han blev gift med Helene af Mecklenburg-Schwerin (en datter af arvestorhertug (kronprins) Frederik Ludvig af Mecklenburg-Schwerin)

Ferdinand Filip og Helene fik to sønner:

  • Filip (1838-1894), greve af Paris
∞ 1853 med Marie Isabelle af Orléans (1848-1919). Morfar til Henrik af Paris.
  • Robert (1840-1910), hertug af Chartres
∞1862 med Françoise af Orléans (1844-1925). Far til prinsesse Marie af Orléans (gift med prins Valdemar af Danmark, der var søn af Christian 9. af Danmark). Desuden far til Henri, prins af Orléans og Jean af Guise samt farfar til Henrik af Paris.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
KroneStub
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi