PETA

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En del af serien af artikler om
Dyrs rettigheder
Olive baboon1.jpg

Aktivister
Greg Avery · David Barbarash
Ronnie Lee · Keith Mann
Ingrid Newkirk · Henry Spira

Grupper/kampagner
Anima · Animal Aid
Animal Liberation Front (DBF)
Animal Rights Militia
Djurens Rätt
Forsøgsdyrenes Værn
Fur Free Alliance
Justice Department
NOAH · PETA · Viva!

Problemer
Dyreforsøg · Dyretransporter
Industrialiserede landbrug
International handel med primater
Nafovanny · Speciesisme · Vivisektion

Forfattere/fortalere
Steven Best · Stephen R. L. Clark
Gary Francione · Gill Langley
Tom Regan · Richard D. Ryder
Peter Singer · Steven M. Wise

Kategorier

Dyrs rettigheder

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) er en amerikansk dyreretsforening. PETA blev stiftet i 1980, hovedkontoret ligger i Norfolk, Virginia, har 850,000 medlemmer og over 100 medarbejdere på verdensplan. Uden for USA, har PETA også søsterorganisationer i Storbritanien, Indien, Tyskland, Asien og Holland. PETA har også peta2 Street Team, som hovedsageligt er for unge aktivister. Ingrid Newkirk er PETAs præsident. PETAs filosofi er at mennesker ikke har ret til at bruge dyr som mad, tøj, til forsøg og som underholdning (som cirkusdyr osv.). For at understøtte dette, fokuseres der på industrilandbrug, vivisektion el. dyreforsøg, pelsfarme og dyr i underholdningsbranchen.

Kampagner[redigér | redigér wikikode]

Spil[redigér | redigér wikikode]

PETA har skabt to Pokemon spil , hvor de parodierer Pokemon mens de forsøger at bringe deres meninger. Det første spil hedder pokemon black and blue, og er en parodi på Pokemon spil sort og hvid. I det spil, du starter ud som Pikachu. Senere, den ene med Tepig, Snivy og Oshawott . System ang. af spillets fire chefer og den sidste boss er Ash Ketchum . Det andet spil hedder Pokemon red hvite and blue. Der starter en også som Pikachu, men spillet starter med en sekvens hvor en milktank bliver besejret af én person. Efter Pikachu har besejret denne person, vælger milktank at støtte ham til Pokemon rettigheder. Senere, med Jigglypuff. i sidste ende bliver GRIMASY , en eksperimentel pokemon mcdonalds på holdet. Sidste boss er Ronald McDonald, en magtsyg kapitalist.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Anima, Foreningen For Alle Dyrs RettighederForening eller organisationStub
Denne artikel om en forening eller organisation er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.