Peretjyn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
 Peretjyn
Перечин
 Peretjyns byvåben  Peretjyns byflag
Perech s.png Perechyn flag.svg
Perechyn1.JPG
Overblik
Land Ukraine Ukraine
Oblast Zakarpatska oblast
Rajon Uzhhorod rajon
Postnr. 89200 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 6.683 (2019)
Andet
Tidszone UTC+2 (normaltid)
UTC+3 (sommertid) Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 176 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside perechyn.zaua.com
Oversigtskort

Peretjyn (ukrainsk: Перечин; ungarsk: Perecseny}; rusinsk: Перечин) er en by i Zakarpatska oblast, Ukraine. Den var det administrative centrum for det tidligere Peretjyn rajon (distrikt). Den er nu en del af Uzhhorod rajon. Byen har 6.683 (2019) indbyggere.[1]

Byen Peretjyn ligger i Karpaterne omkring tyve kilometer nord for Uzhhorod. Den er et handelscenter fort de omkringliggende landsbyer og om sommeren kommer turisterne af den smukke bjergvej på vej nordpå til Lviv. Der er mange forskellige nationaliteter, der lever i harmoni med hinanden, herunder ukrainere, russere, hviderussere, slovakker og ungarere.

På hovedtorvet står en statue, der er bygget til ære for Fedor Feketa, som hver uge rejste 30 kilometer til fods for at bære post til landsbyer i hele regionen. Legenden fortæller, at han begyndte sin rute, mens han ventede på et brev fra sine forældre.

Gallery[redigér | rediger kildetekst]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Number of Present Population of Ukraine, 1. januar 2021" (PDF). ukrcensus.gov.ua (engelsk). State Statistics Service of Ukraine. 1. januar 2021. Arkiveret fra originalen (PDF) 6. april 2022. Hentet 12. august 2022.