Peter W. Amby

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Peter W. Amby
Født 1982 Rediger på Wikidata
Far Christen Amby Rediger på Wikidata
Søskende Balder Olrik Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Peter Wendelbo Amby (f. 1982) er en dansk gallerist,[1][2] kunstsamler,[3][4] kunstrådgiver[5][6] og debattør.[7][8][9] Amby er søn af skatteeksperten Christen Amby og lillebror til billedkunstneren og internetentreprenøren Balder Olrik.

Som gallerist har han både drevet galleri i eget navn,[10][11] som partner med Christina Wilson og i sit nuværende format med galleriet Last Resort, som hovedsagelig har fokus på yngre international samtidskunst.[12]

Med tilrettelægger af tv programmet KunstrazziaDR K, hvor kunstnere som Sergej Jensen, Tal R og Elmgreen & Dragset medvirkede.[13][14]

Amby er uafhængig kurator af diverse udstillinger i ind- og udland[15] og i sin lejlighed i København.[16][17][18]

Han er desuden kendt som ansigt for flyselskabet SAS i både printmedier og reklamefilm,[19] som danmarks 9. bedst klædte,[20], ifølge magasinet Euroman og fra diverse danske og internationale magasiner, såsom Elle Decoration Italy, Mousse Magazine,[21] Artsy[22] og The Art Newspaper[9] hvor han har vist sit hjem og kunstsamling frem eller udtalt sig om kunst. I 2010 blev han valgt til 79. mest magtfulde i den danske kunstbranche af Dagbladet Information.

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Peter W. Amby kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.