Peter Zhelder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Peter Zhelder
Personlig information
Født 25. september 1959 (62 år)
Frederiksberg
Nationalitet Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelses­sted Den Danske Scenekunstskole Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Stemmeskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Peter Zhelder Due (født Peter Steen Jensen, 25. september 1959 i Frederiksberg i Danmark) er en dansk skuespiller og tegnefilmsdubber.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Zhelder blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1987. Han spillefilmsdebuterede allerede i 1989 i filmatiseringen af Martha Christensens succesroman, Dansen med Regitze instrueret af Kaspar Rostrup, hvor han spillede en ung søn til Frits Helmuth og Ghita Nørby. Det førte ham til mindre roller i kendte teaterforestillinger som Parasitterne, Nøddebo Præstegaard, Skatteøen, Guys and Dolls, Gøngehøvdingen, Pelle Erobreren og Romeo og Julie, hvor han arbejdede sammen med skuespillere som Preben Harris, Peter Steen, Morten Hovmann, Per Pallesen og Lisbeth Dahl. Udover teatret har Zhelder også haft en mindre filmkarriere, hvor han har medvirket i tv-serier som Bryggeren, Troldebjerget, Edderkoppen, Huset ved Hullet og Ørnen, der alle er blevet vist på DR og Hotellet på TV2. Det Peter dog mest har beskæftiget sig med er dubbing af tegnefilm. Han er også speaker i mange tv-reklamer.

Udvalgt filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Film[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serier[redigér | rediger kildetekst]

Tegnefilm og serier[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Peter Zhelder kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.