Pia Lindell Qwist

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Pia Lindell Qwist
Født 1970Rediger på Wikidata
SjællandRediger på Wikidata
Ægtefælle Anders Qwist
Børn 2
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Fundraiser, grundlæggerRediger på Wikidata
Arbejdssted Københavns Universitet, BerlingskeRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Pia Lindell Qwist (født 1970) er grundlægger og stifter af Gadens Børn, som er en nødhjælpsorganisation der siden 28. november 2012 har arbejdet for at forbedre levevilkårene for udsatte gadebørn i Kolkata, Indien.

Gadens Børn har de seneste par år oplevet øget opmærksomhed, senest da Tina Bilsbo, ambassadør for Gadens Børn og hendes datter Emma Hjortshøj Bilsbo, frivillig i Gadens Børn, var i GO' Aften Danmark, og fortælle om deres indsamling til fordel for Gadens Børn og gadebørn i Kolkata.

Pia Lindell Qwist er født og opvokset på Sjælland og er uddannet tjener og komis i 2004. Hun har blandt andet arbejdet som banketchef på Københavns Universitet og konferencechef hos Berlingske. I 2011 sprang hun ud som selvstændig og købte og overtog Restaurant Det Gamle Røgeri i Greve, hvor hun fik en fin anmærkning i spiseguiden efter kun 16 måneder. I 2016 åbnede hun Røg og Madvinbar, men i 2017 afviklede hun Røg og solgte restauranten for at få mere tid til Gadens Børn og hendes familie. Pia er gift med Anders Qwist og har to børn.

D. 28/11-2012 stiftede hun organisationen Gadens Børn efter en ferie til Indien med et par veninder. Her mødte hun en sen aften en femårig dreng sammen med hans lidt yngre søster. Efter at have hørt de to børns historier kunne hun ikke ryste dem ud af hovedet, og ferien ændrede sig fra at være en turist-ferie til at fokusere på opsøgende arbejde på stationer og på gaden. På vej hjem i flyet vidste hun, at hun måtte gøre noget, så da hun kom hjem solgte hun alle sine dyre ejendele for at rejse penge til børnene og følge sit hjerte og hjælpe børnene i Kolkata.[1]

Pia rejste tilbage til Indien og brugte lang tid på at lave opsøgende arbejde på den berygtede Sealdah Station for, at finde ud af hvordan hun skulle sætte ind. Her fandt hun ud af at børnenes største ønsker var skole, et hjem og tryghed, så hun starter derfor den første skole. I 2016 flytter den lille skole over i større lokaler med plads til 125 børn. Hun køber også et stykke land i det sydlige Kolkata, hvor hun går i gang med at bygge et hus med plads til op til 200 skoleelever. I oktober 2017 går et stort ønske i opfyldelse, da hun åbner den tredje skole, Sealdah Skole og Fritidshjem, som er et tilbud til de allermest udsatte gadebørn der bor på Sealdah Station og i slumområder. Skolen er et udvidet tilbud med både fritidshjem, børnehave og et dagcentertilbud til unge. [2][3]

Pia rejser til Kolkata løbende 4-5 gange årligt i 2-4 uger ad gangen.

Pia har siden 2012 afholdt og arrangeret events og velgørenhedsmiddage for at rejse penge til Gadens Børn. Hun har blandt andet holdt middage på Bistro Boheme [4], en middag på Kong Hans [5] i 2016 og en velgørenhedsmiddag på Michelin-restauranten Statholdergaarden i Oslo. Til disse events hjælper Pia's netværk og Gadens Børns ambassadører som blandt andet tæller Ida Corr og Manu Sareen [6]

I 2016 blev Pia Lindell Qwist kåret som Årets Optimist under kategorien Inspiration.[7]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Marie Varming (15. august 2015), "180° : Jeg kunne ikke klare børnenes tomme øjne'" (PDF), btweekend, BT, s. 16-19, hentet 16. april 2018. 
  2. ^ Josefine Klitgaard (9. december 2017), "Pia: Gadens Børn gør mig glad", sn.dk, Sjællandske Medier, hentet 16. april 2018. 
  3. ^ ”Selvom vi ikke kan hjælpe alle, kan alle hjælpe nogen”, Foreningen Globalnyt, 11. april 2017, hentet 16. april 2018. 
  4. ^ http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/gadens-boerns-charity-dinner-paa-bistro-boheme
  5. ^ Gadensbørn: Charity dinner på Kong Hans (PDF), Gadens Børn, april 2016, hentet 16. april 2018. 
  6. ^ Helle Skram De Fries (6. december 2015), "Camilla Miehe-Renard og Manu Sareen samler ind til børn i Indien", Billed-Bladet, Aller Media A/S, hentet 16. april 2018. 
  7. ^ "Årets optimister 2016 kåres ved stort award show", Liebhaverboligen (2016 ed.), Hellerup: Mediehuset Hellerup, s. 38, 2016, hentet 16. april 2018. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Biografi Stub
Denne biografi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.