Poul-Henning Kamp

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Poul-Henning Kamp. Foto: Hans Schou.

Poul-Henning Kamp (født 20. januar 1966) er en dansk FreeBSD-udvikler, der blandt andet har stået for implementeringen af den meget udbredte MD5-hashalgoritme og Beerware-licensen. Desuden skribent for fagbladet Ingeniøren hvor han har sin egen blog, Phloggen.[1] Da Ingeniøren startede bladet Version2 blev Poul-Henning Kamp også tilknyttet dette. Her har han også en blog, It-skepsis.[2]

Poul-Henning Kamp har tidligere kæmpet med routerfabrikanten D-Link i en strid om NTP-vandalisme[3]. Striden handlede om at D-Link havde indbygget kode i deres hardware der hentede det aktuelle klokkeslæt fra en lang række stratum 1-servere, der forsyner internetudbydere med ekstremt præcise klokkeslæt. Deriblandt PHK's stratum 1-tidsserver der er placeret på det danske Internet Exchange Point (DIX) og gratis servicerer danske internetudbydere. Striden er dog nu afsluttet.

Poul-Henning Kamp var yderligere i 2010 i en juridisk sag med den kinesiske computer-producent Lenovo vedrørende Microsoft Windows Vista-licensen medfølgende hans computer.[4] Kamp tabte sagen.[5] Sagen kunne følges på hans Version2 blog.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi