Ingeniøren

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Ingeniøren
Ingeniørens forside 2009-01-09.jpg
Forsiden af Ingeniøren d. 9. januar 2009
Type Fagblad
Ejer(e) Ingeniørforeningen i Danmark
Grundlagt 1892
Udgiver Mediehuset Ingeniøren A/S
Hovedkontor Valby

Hjemmeside: ing.dk

Ingeniøren, også kaldet Nyhedsmagasinet Ingeniøren, er et dansk fagblad, der beskæftiger sig med ingeniør-relevante emner i bred forstand.

Med et oplag på 80.000 eksemplarer (Dansk Oplagskontrol, 1. halvår 2011) hører fagbladet til et af landets største og er tillige blandt de flittigst citerede fagblade. Mange danske ingeniører får Ingeniøren tilsendt hver fredag igennem deres medlemskab af Ingeniørforeningen i Danmark.

Første nummer af Ingeniøren udkom 2. juli 1892. I dag udgives fagbladet af Ingeniørforeningens 100 procent ejede datterselskab, Mediehuset Ingeniøren A/S, som gennem en særlig samarbejdsaftale er redaktionelt og forretningsmæssigt uafhængig heraf.

I 2013 flyttede Ingeniørens domicil fra Vesterbro til Valby.[1]

ing.dk[redigér | redigér wikikode]

Ingeniøren har tilknyttet et websted, ing.dk, som ved starten i december 1994 var et af de første danske websteder. Foruden artikler indeholder det debatforum og jobannoncer.

I 2006 begyndte Ingeniøren at satse meget på blogs som en vigtig del af ing.dk. Disse blogs behandler emner som naturvidenskab, teknik, software, rumfart, biler og energi. Samtidigt blev it-delen udskilt i sit eget blad Version2 med tilhørende hjemmeside og blogs.

I juni 2007 blev hele websitet moderniseret med nyt CMS-system og layout.

Kilder/referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]