Punch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Punch (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Punch)
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Southern Bourbon-punch
Australsk punchebolle

Punch er en cocktail af vin, spiritus og citrussaft og med en noget lavere alkoholprocent end andre drinks. Punch blandes og serveres almindeligvis i en åben skål, en punchebowle eller -bolle.

Drikken stammer fra Indien, og navnet menes at henvise til de fem (hindi: panch) oprindelige ingredienser: spiritus, sukker, citron, vand og te eller krydderier. Drikken kom til England i 1600-tallet og spredte sig herfra ud over Europa, hvor den i 1700-tallet blev populær, især i Sverige, hvor den videreudvikledes til den punsch, som kendes i dag, og som er arrak-baseret.

Mad og drikkeStub
Denne artikel om mad eller drikke er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.