Radiokanal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

En radiokanal er normalt et mindre frekvensinterval, som anvendes til analog eller digital radiofoni. En radiokanal anvendes som en kommunikationskanal.

En radiokanal er resultatet af en opdeling af et transmissionsmedium, så mediet kan anvendes til at sende mange samtidige uafhængige informationsstrømme på hver sin kanal. For eksempel, kan en radiostation sende på 96,1 MHz mens en anden radiostation kan sende på 94,5 MHz. I dette tilfælde, er mediet blevet opdelt efter frekvens og hver kanal har en separat frekvens at sende på. Alternativt kunne man tildele hver kanal en gentagent tidssegment over hvilken der sendes — dette er kendt som time-division multiplexing og anvendes sommetider i digital kommunikation som fx mobiltelefoni.[1]

For medier der er frekvensopdelte, er måden en senders udsendte frekvensinterval håndhæves på – og en modtager netop kun bringes til at lytte til den rigtige kanal (frekvensinterval), er ved hjælp af analoge filtre eller digitale filtre.

Begrebet benyttes i daglig tale ofte til at beskrive den radiostation, man kan høre på kanalen. For eksempel: "P3 er en god radiokanal."

Kilder/referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ ATIS Telecom Glossary 2000, ATIS Committee T1A1 Performance and Signal Processing (approved by the American National Standards Institute), 28 February 2001.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

NaturvidenskabSpire
Denne naturvidenskabsartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.