Rascal (computerspil)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Rascal
Generelle oplysninger
Udvikler Traveller's Tales, Psygnosis, Jim Henson's Creature Shop
Udgiver Sony Computer Entertainment
Komponist Andy Blythe & Marten Joustra Rediger på Wikidata
Udgivet USA 31. marts 1998
Den Europæiske Union marts 1998
Japan 18. marts 1998
Genre Platformspil
Spiltype Singleplayer
Platforme PlayStation
Medier CD-ROM
Input PlayStation controller
Aldersgrænse ESRB: Everyone (E)
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Rascal (også kendt som Bubblegun Kid i Japan) er et platform/action spil udviklet af Traveller's Tales med hjælp fra Jim Henson's Creature Shop og Psygnosis,[1] der blev udgivet til den første PlayStation i USA, 31. marts 1998 af Sony Computer Entertainment. Det blev senere distribueret i Japan af Takara og i England af Psygnosis.

Handling[redigér | redigér wikikode]

I spillet, styre spilleren en dreng ved navn Callum Clockwise der er bevæbnet med en legetøjspistol der skyder med bobler, igennem en mission på en søgen i seks lande efter sin far der er fanget af tidsmesteren, Chornon. For hver anden verden, bliver spillerens tre liv nulstillet. Dette gør det for spillere utroligt svært at nå til "checkpoints", da spillet er utrolig udfordrende i følge spillerne.

Modtagelse og anmeldelser[redigér | redigér wikikode]

Omtaler
Udgiver Score
Game Revolution B-
GameSpot 4.0/10[2]
IGN 2.0/10

Spillet blev utroligt dårligt modtaget af anmeldere og "gamere". Den største del af kritikken lød på et dårlig og problematiske kamera system, dårlig styring, hvilket gjorde at spilleren måtte gætte sig til hvor han/hun ville lande efter at have hoppet ned fra et objekt. Mange kritikere sagde: "Enten var Traveller's Tales dovne da de lavede spillet, ellers var det bare ikke det bedste spil de har lavet". 3D spil var populære på det tidspunkt, med spil som Super Mario 64 og Crash Bandicoot i 1996 (hvilket i følge kritikere, er en af de bedste spil det år), og Croc: The Legend of the Gobbos det tidligere år. Rascal blev set som et spil der forsøgte at hoppe med på vognen, men fejlede i at opnå det forventede niveau. Spillet blev dog rost for dets grafik.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Rascal - NowGamer". Hentet 17. februar 2013. 
  2. ^ "Rascal Review". GameSpot. Hentet 13. marts 2013. 

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]