Rasmus Glarbjerg Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Rasmus Glarbjerg Larsen (født 25. november 1994 i Rudersdal, død 13. maj 2015 i Jumet i Charleroi, Belgien[1]) var en dansk landsholdsspiller i basketball.

I hele sin ungdomstid var Glarbjerg Larsen et af de største talenter, ikke bare i Danmark, men i Europa.[kilde mangler] Som 14-årig var han en del af det danske U-16-landshold, der vandt sølv til B-EM i Portugal og dermed kvalificerede sig til A-rækken. Som 16-årig var han en del af det danske U18-landshold, der vandt sølv til B-EM i Bulgarien og dermed kvalificerede sig til A-rækken. Her blev han samtidig kåret til turneringens All-Stars hold, der sammen med udvalgte spillere fra A-divisionen spillede opvisningskamp under senior-EM i Litauen samme år. Han spillede for Virum BK og Værløse BBK og skiftede 2012 til Manresa ved Barcelona, i den bedste spanske basketliga, ACB, hvor han indledningsvis havde stor succes, men også kæmpede med en række skader. Han satte rekord i "effektivitet" for U19-spillere i den spanske liga foran spillere som Ricky Rubio. Efter 2 år i Spanien kom han til den belgiske klub Proximus Spirou. Han var på vej til enten at blive draftet[kilde mangler] til NBA eller udvikle sig videre hos Zalgiris Kaunas[kilde mangler], Litauen, som er et europæisk storhold.

Rasmus Glarbjerg Larsen var tiltænkt at spille en vigtig rolle i opbygningen af et nyt dansk landshold med henblik på EM i 2016. Den første fase var en række landskampe i sommerpausen 2015 kombineret med en tur til Kina, så man ville stå med et nyt ungt og sammenspillet landshold til EM-kvalifikation i 2015 på dansk grund. Det var planen, at han skulle have sin landsholdsdebut i løbet af sommeren 2015.[kilde mangler]

Rasmus Glarbjerg Larsen var en 212 centimeter høj pf/center.

Rasmus Glarbjerg Larsens lillebror Jacob Glarbjerg Larsen er basketballspiller i Virum BK.

Rasmus Glarbjerg Larsen blev 13. maj 2015 fundet død i sin seng i sit hjem i Jumet syd for Bruxelles, af repræsentanter fra Proximus Spirou, da han ikke var dukket op til holdets bustur i forbindelse med et forestående semifinaleopgør imod Oostende. Dødsårsagen er endnu uvis, men intet tyder på en forbrydelse.[2][3] Dødsårsagen blev ikke fundet under obduktionen.[4] Rasmus Glarbjerg Larsen blev bisat i Danmark i Søllerød Kirke. Hans gravsted er på Søllerød Kirkegård.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Døde mens han sov: Rasmus fejlede intet". ekstrabladet.dk. 13. maj 2015. Hentet 2015-05-14.
  2. ^ "Chok: 20-årigt dansk baskettalent fundet død". BT.dk. 14. maj 2015. Hentet 2015-05-14.
  3. ^ "Dansk basket i chok: Stortalent fundet død". sporten.tv2.dk. 13. maj 2015. Hentet 2015-05-14.
  4. ^ Mystik om dansk baskettalents død: Obduktionen gav ingen svar - BT
BasketballspillerSpire
Denne biografi om en basketballspiller er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.