Rasmus Glarbjerg Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Rasmus Glarbjerg Larsen
Født 25. november 1994 Rediger på Wikidata
Rudersdal Kommune, Danmark Rediger på Wikidata
Død 13. maj 2015 (20 år) Rediger på Wikidata
Jumet, Belgien Rediger på Wikidata
Dødsårsag Hjerteanfald Rediger på Wikidata
Højde 211 cm Rediger på Wikidata
Søskende Jacob Larsen Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Basketballspiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Rasmus Glarbjerg Larsen (født 25. november 1994 i Rudersdal, død 13. maj 2015 i Jumet i Charleroi, Belgien[1]) var en dansk landsholdsspiller i basketball.

I hele sin ungdomstid var Glarbjerg Larsen et af de største talenter, ikke bare i Danmark, men i Europa.[kilde mangler] Som 14-årig var han en del af det danske U-16-landshold, der vandt sølv til B-EM i Portugal og dermed kvalificerede sig til A-rækken. Som 16-årig var han en del af det danske U18-landshold, der vandt sølv til B-EM i Bulgarien og dermed kvalificerede sig til A-rækken. Her blev han samtidig kåret til turneringens All-Stars hold, der sammen med udvalgte spillere fra A-divisionen spillede opvisningskamp under senior-EM i Litauen samme år. Han spillede for Virum BK og Værløse BBK og skiftede 2012 til Manresa ved Barcelona, i den bedste spanske basketliga, ACB, hvor han indledningsvis havde stor succes, men også kæmpede med en række skader. Han satte rekord i "effektivitet" for U19-spillere i den spanske liga foran spillere som Ricky Rubio. Efter 2 år i Spanien kom han til den belgiske klub Proximus Spirou. Han var på vej til enten at blive draftet[kilde mangler] til NBA eller udvikle sig videre hos Zalgiris Kaunas[kilde mangler], Litauen, som er et europæisk storhold.

Rasmus Glarbjerg Larsen var tiltænkt at spille en vigtig rolle i opbygningen af et nyt dansk landshold med henblik på EM i 2016. Den første fase var en række landskampe i sommerpausen 2015 kombineret med en tur til Kina, så man ville stå med et nyt ungt og sammenspillet landshold til EM-kvalifikation i 2015 på dansk grund. Det var planen, at han skulle have sin landsholdsdebut i løbet af sommeren 2015.[kilde mangler]

Rasmus Glarbjerg Larsen var en 212 centimeter høj pf/center.

Rasmus Glarbjerg Larsens lillebror Jacob Glarbjerg Larsen er basketballspiller i Virum BK.

Død[redigér | rediger kildetekst]

Rasmus Glarbjerg Larsen blev 13. maj 2015 fundet død i sin seng i sit hjem i Jumet syd for Bruxelles, af repræsentanter fra Proximus Spirou, da han ikke var dukket op til holdets bustur i forbindelse med et forestående semifinaleopgør imod Oostende. Dødsårsagen er endnu uvis, men intet tyder på en forbrydelse.[2][3] Dødsårsagen blev ikke fundet under obduktionen.[4] Rasmus Glarbjerg Larsen blev bisat i Danmark i Søllerød Kirke. Hans gravsted er på Søllerød Kirkegård.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Døde mens han sov: Rasmus fejlede intet". ekstrabladet.dk. 13. maj 2015. Hentet 2015-05-14.
  2. ^ "Chok: 20-årigt dansk baskettalent fundet død". BT.dk. 14. maj 2015. Hentet 2015-05-14.
  3. ^ "Dansk basket i chok: Stortalent fundet død". sporten.tv2.dk. 13. maj 2015. Hentet 2015-05-14.
  4. ^ Mystik om dansk baskettalents død: Obduktionen gav ingen svar - BT

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

BasketballspillerSpire
Denne biografi om en basketballspiller er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.