Ravmuseet i Oksbøl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ravmuseet i Oksbøl
Generelle informationer
Adresse Vestergade 25, 6840 Oksbøl
Eksterne henvisninger
Varde Museum

Ravmuseet i Oksbøl var et museum i Oksbøl, der udstillede rav. Det var en del af Museet for Varde By og Omegn.

Ravmuseet i Oksbøl er nu flyttet til Tirpitz Museum ved Tirpitz-stillingen.

Museet har udstillet rav i forskelle former og størrelser, og med insekter fanget i. Der er også adskillige smykker, hvoraf nogle stammer fra stenalderen[1] og genstande udført i rav. Ligeledes er der information om hvordan harpiks bliver til rav. Desuden er der et meget stort maleri udført af Otto Frello, der viser kunstnerens fortolkning af skove på dinosaurernes tid.

Den 1. juli 2014 blev museet udsat for et indbrud, hvor der blev stjålet ravsmykker for over en million kroner.[2][3][4] Mere end 100 genstande blev stjålet, heriblandt omkring 5 kg rav, der blev fundet af en enkelt person på én dag. Året efter fik museet 1,4 mill. i forsikringspræmie til at dække stjålne genstande.[5]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MuseumSpire
Denne artikel relateret til museer er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°37′28″N 8°16′38″Ø / 55.6245°N 8.2771°Ø / 55.6245; 8.2771