Otto Frello

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Otto Frello
Født 6. april 1924Rediger på Wikidata
VardeRediger på Wikidata
Død 24. marts 2015 (90 år)Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kunstmaler, grafiker, illustrator, tegneserieskaberRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Otto William Frello (født 6. april 1924 i Outrup ved Varde, død 24. marts 2015 København[1]) var en dansk kunstmaler og illustrator.

Efter skolegangen kom han til Billum og stod i lære som håndværksmaler. I 1948 rejste han til København, hvor han modtog tegne- og maleundervisning på diverse kunstskoler. Han beherskede maleteknikken til fuldkommenhed, med dagligdagens virkelighed og overnaturlig fantasi. Fortid og nutid blandes.

Mange af hans finurlige billeder kan ses permanent på Varde Museum i Varde, der hører under Museet for Varde By og Omegn. På Ravmuseet i Oksbøl findes billedet Ravskoven.

Frellos samlede maleriproduktion var den 22. marts til 27. april 2014 udstillet i Rundetaarn, København den 22. marts til 27. april 2014 og den 2. maj til 31. august 2014 på Varde Museum.

Otto Frello har modtaget The Eurocon 2004 Award. Den 2. juni 2014 blev Otto Frello udnævnt til æresborger i Varde. I Varde er der en ny plads, kaldet Otto Frellos Plads. Den ligger på det område, hvor Sct. Jacobi Skole tidligere lå. Her kan ses gavlmalerier malet af ham.

Blandt hans elever er kunstmaleren og bueskytten Lars Andersen.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Maleren Otto Frello er død. Lokalavisen Varde. 25. marts 2015. Hentet 26. marts 2015. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.png Artiklen om Otto Frello kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.