RealMæglerne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
RealMæglerne
Virksomhedsinformation
Drives under
RealMæglerne A/S
Selskabsform Aktieselskab
Branche Ejendomsmægler
Grundlagt 1988
Hovedsæde Stensmosevej 15, 2620 Albertslund
Nøglepersoner Preben Merrild Angelo (adm. dir.)
Peter Jeppesen (bestyrelsesformand)
Brands RealMæglerne
Guldkøber
RealMatch
Min Klimaberegner
Real Værditjek
RealSyn
Inspiire
Eksterne henvisninger
https://www.realmaeglerne.dk/
CVR-nummer 28680821
RealMæglerne
RealMæglerne er en uafhængig ejendomsmæglerkæde med 130 butikker i hele Danmark.

RealMæglerne er en landsdækkende kæde af ejendomsmæglere med ca. 105 lokale butikker i hele Danmark.

RealMæglerne har ligeledes et erhverssite og en række erhvervsmæglere i hele Danmark, som formidler ejendomme til erhverv. Men størstedelen af mæglerne beskæftiger sig med salg af villaer, parcelhuse, liebhaverejendomme/liebhaveri, rækkehuse, lejligheder, andelslejligheder i andelsboligforeninger, andelsboliger, fritidshuse/sommerhuse, byggegrunde mv. på vegne af boligejerne.

Siden begyndelsen har Jens Ejler Borresø (1990-1994), Jørgen Svanholt Hansen (1994-1999), Niels Brandt (1999-2014) og Preben Merrild Angelo[1] (2014-nu) været administrerende direktører i kæden.

Køberrådgiver – ny rolle[redigér | redigér wikikode]

En stor del af mæglerne er ligeledes certificeret i køberrådgivning.

I dag benytter et stigende antal boligkøbere også ejendomsmæglere til rådgivning. Disse ejendomsmæglere betegnes ofte som købers mægler, købermægler eller køberrådgiver. Køberrådgivning er som begreb stadig nyt i Danmark, men er mere udbredt i andre europæiske lande og USA[2]

En ejendomsmægler har historisk set i Danmark altid været sælgers mand. Men køberrådgivning ses ligeledes af mange boligkøbere som en god investering på sigt, hvis de vil sikre sig, at bolighandlen forløber nemt og gnidningsfrit.

Historie[redigér | redigér wikikode]

RealMæglerne - Til salg
RealMæglerne en dansk ejendomsmæglerkæde.

RealMæglerne er blandt Danmarks ældste ejendomsmæglerkæder med traditionel ejendomshandel.

 • 1985: I 1985 blev E-info etableret som en EDB-kæde, der samarbejdede med BRFkredit om EDB-løsninger rettet mod ejendomsmarkedet. E-info var organisatorisk bygget op omkring nogle brugergrupper af ejendomsmæglere med formænd, som sad i E-info’s bestyrelse.
 • 1987: I 1987 gik Kreditforeningen Danmark, Nykredit og BRFkredit sammen om at etablere Realdata, som var en nyere og bedre pendant til E-info. Udbrydere fra E-info – herunder med Søren Larsen fra Frederiksberg og Jens Ejler Borresø fra Brøndby i spidsen – besluttede i efteråret 1987 at etablere "Realgruppen" med henblik på at gå over på Realdata. Gruppen skulle bygges op omkring et nært samarbejde med realkreditten.
 • 1988: BRFkredit var positive over for et samarbejde, og en stiftende generalforsamling blev i 1988 afholdt i BRF-regi på Hellerup Hotel. Ca. 30 ejendomsmæglere deltog. Jens Ejler Borresø (formand), Ole Sundnæs, Søren Larsen (næstformand) og Anne Strand udgjorde herefter ledelsen af Realgruppen. Allerede i løbet af 1988 opnåede foreningen en stor medlemstilgang med ca. 100 nye medlemmer.
 • 1989: I 1989 var konkurrencen på det finansielle marked skærpet, og både Nykredit og BRFkredit så muligheder i at opkøbe og drive egne ejendomsmæglerkæder. Realgruppen var stadig en frivillig kæde, men besluttede som følge heraf at indgå et samarbejde med Kreditforeningen Danmark (senere Realkredit Danmark). Kreditforeningen Danmark var dog allerede på dette tidspunkt i gang med at opbygge sin egen kæde. Realgruppen A/S blev etableret, og formålet var herefter at udvikle og markedsføre sig som en kæde af selvstændige mæglere. Der blev etableret et sekretariat, som flyttede ind på Stamholmen 155.
 • 1990: I begyndelsen af 1990 var der 98 medlemmer af Realgruppen, og Jens Ejler Borresø var udnævnt til direktør. Sekretariatet bestod på dette tidspunkt af medarbejdere, som var ansat i aktieselskabet. Arbejdet bestod bl.a. i at udvikle og fastlægge fælles forretningskoncepter for butikkerne ude i landet, idet en fælles identitet var vigtig i bestræbelserne på at fremstå som en kæde. I juni 1990 var medlemstallet steget til 125.
 • 1991: I 1991 fratrådte Jens Ejler Borresø som formand for at koncentrere sig om jobbet som direktør. I stedet blev Søren Larsen valgt som formand. Et nyt slogan blev udviklet for at bearbejde forbrugernes holdning til kædens mæglere som ejendomsformidlere. Sloganet var: ”Den reelle bolighandel”.
 • 1992: I 1992 steg medlemstallet til 146, og året efter blev konceptet ”Solgt eller gratis” introduceret.
 • 1994: I 1994 førte en ny organisationsstruktur imidlertid til, at Jørgen Svanholt Hansen blev ansat som direktør i Realgruppen. I samme favntag blev det efter længere tids utilfredshed med Realdata besluttet at overgå til C&B ejendomssystem[3], som i dag hedder C&B Systemer.
 • 1995: I 1995 blev Niels Juul fra Århus udnævnt til ny formand for foreningen, da Søren Larsen ikke ønskede genvalg. Samme år udviklede Realgruppen i samarbejde med TV2 og et par andre kæder TeVefonen på TV2 tekst-tv, hvor potentielle købere fik mulighed for at søge i boligmarkedet.
 • 1996: I 1996 kom bestyrelsen som følge af nye regler for bestyrelsessammensætninger til alene at bestå af Realgruppens forretningsudvalg. I stedet blev der nedsat et kontaktudvalg til varetagelse af det nære samarbejde mellem foreningen og Realkredit Danmark. I sommeren 1996 flyttede sekretariatet til nye lokaler på Stamholmen 149. Samtidig blev It-afdelingen styrket, fordi man forudså, at der skulle udvikles en hjemmeside, hvis man ville bevare sin position i ejendomsmarkedet.
 • 1998: I 1998 kunne foreningen Realgruppen fejre 10. års jubilæum. Markedet havde udviklet sig med hastige skridt, og en række pengeinstitutter var bl.a. i gang med at etablere boligbutikker. Realgruppens officielle hjemmeside med boligemner var gået i luften, og brugertallene indikerede allerede, hvor stærkt den teknologiske udvikling bevægede sig. Ca. 200.000 besøgende på ét år.
 • 1999: På generalforsamling i 1999 besluttede et stort flertal af medlemmerne at skifte foreningens navn fra Realgruppen til RealMæglerne. Ole Møller blev valgt som ny formand. Samme år blev RealMæglernes hjemmeside i Berlingske Tidende kåret til boligkædernes bedste hjemmeside, og Niels Brandt blev ansat som ny direktør.
 • 2000: I 2000 betød fusionen mellem Realkredit Danmark og Danske Bank, at samarbejdet med Realkredit Danmark måtte afsluttes efter 13 års parløb, fordi Danske Bank i stedet ønskede en styrkelse af datterselskabet home (ejendomsmæglerkæde).
 • 2002: I 2002 blev RealMæglerne den første landsdækkende ejendomsmæglerkæde, som også formidlede udenlandske ejendomme til danskere.
 • 2004: I 2004 blev RealMæglerne Holding A/S etableret som et led i rebranding af konceptet.
 • 2006: Det første samarbejde med Jyske Bank så dagens lys i 2006. Boligmarkedet var euforisk og boligsælgerne stod i kø for at høste de senere års enorme prisstigninger.
 • 2007: I 2007 besluttede 15 Safe-forretninger at blive en del af RealMæglerne-kæden, som nu derfor var oppe på 108 forretninger. Samme år blev det besluttet at optage yderligere 19 mæglere, dog i eget regi med eget navn og egne farver. Det blev begyndelsen på BoligOne, der officielt gik i luften den 1. januar 2008 som koncept. Efter tilgangen af BoligOne blev kæden samlet under betegnelsen RB Mægler A/S. Dog stadig som to selvstændige brands; RealMæglerne og BoligOne.
 • 2008: Finanskrisen meldte for alvor sin ankomst i 2008. Boligmarkedet befandt sig pludselig i en vanskelig situation. Det blev en brat opvågning i forhold til situationen i 2006. Salget faldt på landsplan med 35 procent. 2008 blev året, hvor boligmarkedet for alvor rykkede over på nettet.
 • 2011: Fra 2011 har det især været den digitale udvikling, der har præget boligmarkedet.
 • 2012: Ved slutningen af 2012 måtte bestyrelsesformand Niels Jørgen Garder fratræde. Søren Hougaard indtrådte herefter kortvarigt som stedfortræder, hvorefter Mogens Kragh[4] i 2013 blev valgt som ny bestyrelsesformand.
 • 2016: RB Mægler A/S indgik et strategisk partnerskab med Jyske Bank.
 • 2019: Efter en lang årrække på Banemarksvej 50A i Brøndbyvester flyttede RealMæglernes sekretariat i 2019 til Stensmosevej 15, 2620 Albertslund.
 • 2020: I forbindelse med den årlige Generalforsamling den 27. marts 2020 blev Peter Jeppesen[5] valgt som ny bestyrelsesformand. Ved samme lejlighed blev det besluttet at ændre selskabets navn fra RB Mægler A/S til RealMæglerne A/S. Dette som naturlig følge af frasalget af BoligOne[6].

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]


Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en virksomhed kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°40′06″N 12°21′29″Ø / 55.66833°N 12.35806°Ø / 55.66833; 12.35806