Red Dead Redemption 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2 Logo.png
Generelle oplysninger
Udvikler Rockstar Studios
Udgiver Rockstar Games
Designer Imran Sarwar
Komponist Woody JacksonRediger på Wikidata
Distributør Take-Two InteractiveRediger på Wikidata
Motor RAGE
Udgivet
 • Konsol (26. oktober 2018)
 • PC (5. november 2019)
 • Google (22. november 2019)
Genre
Spiltype
Platforme
Eksterne links
Red Dead Redemption 2's hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Red Dead Redemption 2 er et action-adventurespil der er udviklet og udgivet af Rockstar Games. Det udkom til Playstation 4 og Xbox One i oktober 2018, mens en udgivelse til Microsoft Windows og Google Stadia først er planlagt engang i november 2019. Red Dead Redemption 2 (Eller RDP2 forkortet) er det tredje i serien af Red Dead og det er efterfølgeren af 1’eren (Eller bare Red Dead Redemption) som udkom i 2010.

Plot[redigér | redigér wikikode]

Historien er sat i 1899, i en fiktiv version af det repræsentative vilde vest, midt vest og det sydlige vest i USA (De forenede stater i Amerika), og det følger historien om en bandit ved navn Arthur Morgan, der er medlem af Van Der Linde Gang og samtidigt må de anerkende at det vilde vest som de kender til det, er langsomt ved at forsvinde ind og de forsøger at indpasse sig mod den kommende ordensmagt, de rivale bander, og andre modstandere. Samtidigt følger man historien om John Marston (Hovedpersonen fra RD1), som også er medlem af den samme bande som Arthur Morgan.

Samtidigt med må gruppen kæmpe mod den berygtede bande O'Driscoll Boys, som Dutch har set sig sur på, fra dagen han stødte ind i dem.

Spillet bliver fremstillet i både første og tredje persons synsperspektiv, mens spillere kan gå frit rundt, og udforske den store åbne verden. Spillet byder på både jagt, hesteridning, bankrøverier, dueller, og dialoger med ikke-spillere-karakterer også kaldet ”NPC” (Non-Player-Character, som kendt fra andre spil) samt man skal opholde sin karakters morale og ære, ved at vælge de rigtige valg igennem spillets udvikling. I spillet er der implementeret et efterlysningssystem, som minder meget om det man kender fra Grand Theft Auto (Eller GTA forkortet) hvor ordensmagten bliver tilkaldt, i form for et fiktivt politi og dusørjægere for de forbrydelser man udfører igennem spillets udvikling. I november 2018 udkom der en Online betaversion af spillet, og det var først i maj 2019, det udkom helt.

Man starter historien, i et snefyldt område, sammen med Van Der Lin banden, som er ledt af den strenge og strikte Dutch Van Der Linde, som er skurken i det forhenværende spil, som Arthur ser op til, som både en faderfigur samt mentor. De har slået sig ned, i det kolde nord, efter Arthur og hans bande havde forsøgt sig med et bankrøveri i byen Blackwater, der ikke gik helt som planlagt.

Der går ikke længe før, at banden er ude på ballade igen, da Dutch får en "glimrende" idé om, at de skal røve et tog, og han vil derved have, at de flytter deres lejer længere sydpå, nærmere den første by, eller civilisation, som banden nævner flere gange igennem historiens udspil. Gruppen før herved mulighed for, at møde andre mennesker, handle ind og sågar finde en bar, de kan slappe af ved.

Det gruppen ikke regnede med, var at det tog som de røvede, tilhørte den rige oliesheik ved navn Leviticus Cornwall, og da han finder ud af, at han er blevet røvet, sender han den dannende bureau, Pinkerton National Detective Agency (forkortet Pinkertons der er et virkeligt eksisterende bureau) efter dem, som derved giver dem diverse udfordringer igennem historien.

Da gruppen må indse, at deres verden er ved at blive indhentede af civilisation der breder sig mere og mere, med betjente og bureau som jagter dem, som ikke har står på hvad der tilhører dem og hvad der tilhører andre, så de beslutter sig derfor for, at de må forsage udøve det sidste store bankrøveri, der vil ende deres elendige liv, og de kan gå på pension til det solrige Fiji.

Dutch kan ikke få nok af penge, så han bliver ved med, at planlægge diverse bankrøverier, hvor en stor del af gruppen har det på samme måde, så de følger ham, i hans forskruet verden.

Markedsføring[redigér | redigér wikikode]

Det blev markedsført og ventet verden over, endda før det blev annoncerede, RDP2 skrev flere rekorder og havde den næst bedst lancering i historien af gaming, ved at generer et salg på over 725 millioner US dollars (omkring fem milliarder kroner) i den første weekend af dets udgivelse, og et salg af mere end 25 millioner kopier af selve spillet. Det var glædeligt modtaget af spilanmeldere verden over, der værdsatte dets historie, karakterer, den åbne verden, og det meget detaljerede miljø, som derved gav spillet de perfekte score og priser.

[1]Hvis man forudbestiller spillet til computer fra d. 09-10 og til den 22-10 2019, så får man nogle tilægges ydelser med, så som bl.a. valg af et andet spil fra Rockstar Games, samt nogle goder til Multiplayer/Online versionen. Dette kan gøres igennem deres Game Launcher.

Udgivelser[redigér | redigér wikikode]

Der startede nogle rygter med udgivelse af Red Dead Redemption 2, da Rockstar Games, i en kort periode d. 16 oktober 2016, ændrede deres gule "R" med to "RR" samt de skiftede farverne til rød og sort (Farverene bag logoet til Red Dead serien) hvilket fik fans verden over til, at spekulere på om hvad det kunne betyde i fremtiden.

Efter det, annoncerede Rockstar Games spillet d. 18 oktober 2016, samt en trailer d. 20 oktober 2016. I 2017 d. 22 maj udsatte Rockstar dog deres spil, til først at udkomme engang i foråret 2018, sammen med en række af billeder taget fra spillet.

I september 2017 d. 28, udgav de en trailer mere, der fremviste den legendariske Arthur Morgan, som den person historien skulle spille sig om, sammen med Dutch Van Der Linde som værende en stor birolle.

Da vi skrev 2018, udskød Rockstar yderligere spillet til engang i efteråret, med en udgivelsesdato til d. 26 oktober, som blev den sidste og aktuelle udgivelsesdato for spillet, sammen med en række af billeder fra spillet.

Det var først i april 2018, at Rockstar udgav endnu en trailer til spillet.

[2]Der blev annoncerede en version til Microsoft Windows d. 05 september 2019, med en udgivelsesdato til d. 05 november 2019, og en mulighed for forudbestille fra d. 09 september 2019 igennem deres nye Game Launcher.

[3]Efter annonceringen af Windows (Eller PC) blev der annonceret en mulighed igennem Google Stadia til en mulig udgivelsesdato d. 22 november 2019.

Voiceactors[redigér | redigér wikikode]

Voiceactors/skuespiller bag ved stemmerne til spillet.

Karakter Skuespiller
Arthur Morgan Roger Clark
John Marston Rob Wiethoff
Dutch Van Der Linde Benjamin Byron Davis


Tekniske krav til PC[redigér | redigér wikikode]

[4]Minimum (30+ fps ved 1920x1080p/Full HD):

 • Operativ System (OS): Windows 7 - Service Pack 1 (6.1.7601)
 • Processor (CPU): Intel Core i5-2500K / AMD FX-6300
 • Hukommelse (RAM): 8 GB 2133/2400Mhz+
 • Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 770 2 GB / AMD Radeon R9 280 3 GB
 • Harddisk plads: 150 GB HDD
 • Lydkort: DirectX compatible

Anbefalede (50+ fps ved 1920x1080p/Full HD):

 • Operativ System (OS): Windows 10 - April 2018 Update (v1803)
 • Processor (CPU): Intel Core i7-4770K / AMD Ryzen 5 1500X
 • Hukommelse (RAM): 12 GB 2666Mhz+
 • Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 1060 6 GB / AMD Radeon RX 480 4 GB
 • Harddisk plads: 150 GB SSD/SSHD (Hybrid)
 • Lydkort: DirectX compatible

Optimeret (60+ fps ved 1920x1080/Full HD):

 • Operativ System (OS): Windows 10 - April 2018 Update (v1803)
 • Processor (CPU): Intel Core i5-9600K / AMD Ryzen 5 3600X
 • Hukommelse (RAM): 12 GB 2666Mhz+
 • Grafikkort: Nvidia GeForce RTX 2060 Super 8 GB / AMD Radeon RX 5700 XT 8 GB
 • Harddisk plads: 150 GB SSD
 • Lydkort: DirectX compatible

Anmeldelser[redigér | redigér wikikode]

Anmeldelser af spillet.

Anmeldelser
Anmelder Score
Destructoid 9.5/10
Edge 10/10
EGM 10/10
Game Informer 10/10
GameSpot 9/10
GamesRadar+ 5/5 stjerner
Giant Bomb 5/5 stjerner
IGN 10/10
USgamer 4.5/5 stjerner

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ Forudbestilling.
 2. ^ Annoncering af Windows version
 3. ^ Annoncering af Google Stadia
 4. ^ Krav til at kunne trække spillet
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.