Redningssvømmer i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En Lynx-helikopter med redningssvømmer på siden
Redningssvømmer i aktion

En redningssvømmer er en person, der er trænet i at udføre redningsoperationer i såvel kystnære farvande (ligesom en livredder) som også i åbne farvande.

Flyvevåbnets redningssvømmere[redigér | redigér wikikode]

De fleste danske redningssvømmere er fra flyvevåbnets eskadrille 722, hvor de er en del af personellet i AgustaWestland AW-101 helikopterne, og tidligere i Sikorsky S-61. Redningssvømmerne skal, inden de starter på uddannelsen være fuldt kvalificerede helikopterteknikere og får et 4 ugers kursus hos søværnets frømandskorps, efterfuldt af et 2 ugers førstehjælps/PHTLS-kursus.

Søværnets redningssvømmere[redigér | redigér wikikode]

Søværnets redningssvømmere er personel fra inspektionsskibene, der er dykkere. De arbejder fra den Lynx-helikopter (fra Søværnets Helikoptertjeneste) der er stationeret om bord på inspektionsskibet i områderne omkring Grønland, Færøerne og nogle gange også Island. Ud over de 6-10 ugers dykkeruddannelse, ved Søværnets Dykkerskole, får personellet et 2 dages dunker-kursus, hvor de lærer om helikopterstyrt.

Stationstjenesternes redningssvømmere[redigér | redigér wikikode]

Nogle af de danske redningsstationer (under Kystredningstjenesten i Farvandsvæsnet), har personel der er uddannet til at varetage redningssvømmertjenesten, fra redningsstationernes skibe.

BeredskabetStub
Denne artikel om beredskabet er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.