Renaud de Châtillon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
Broom icon.svgOprydning
Denne artikel trænger til en oprydning for at opnå en højere standard. Du kan hjælpe Wikipedia med at forbedre den.
indhold omskrives til flydende sprog i stedet for punktopstilling

Renaud de Châtillon (ca. 11254. juli 1187) var en fransk ridder der deltog i det 2. Korstog 1147-1149 og forblev i Det Hellige Land. Han giftede sig først til positionen som fyrste af Antiochia 1153-1160 og senere som fyrste af Transjordanien 11761187. Renaud hører til en af de mere kontroversielle figurer i korsfarerstaterens og korstogenes historie.

Fyrste af Antiochia[redigér | rediger kildetekst]

Ved det 2. Korstogs afslutning i 1149 indtrådte Renaud i fyrstinde Constance af Antiochias tjeneste.

Renauds død

Personliv[redigér | rediger kildetekst]

Renaud blev gift to gange. Den første gang var med fyrstinde Constance af Antiochia, som han fik to døtre sammen med, Agnes de Châtillon og Jeanne de Châtillon. Anden gang han blev gift var det med fyrstinde Etienette de Milly af Transjordanien. De fik sammen en søn og en datter, henholdsvist kaldet Renaud de Châtullon og Alix de Châtillon.

Agnes de Châtillon blev gift med kong Béla 3. af Ungarn. Jeanne de Châtillon blev formentlig gift med Boniface 1. af Montferrat. Renaud de Châtullon blev halshugget af Saladin. Alix de Châtillon blev gift med Azzo 6. af Este.

Bibliografi[redigér | rediger kildetekst]

  • Hamilton, Bernard, "The Elephant of Christ: Reynald of Châtillon", Studies in Church History 15 (Oxford, 1978), pp. 97-108.
  • Hamilton, Bernard, The Leper King and His Heirs, 2000.
  • Carole Hillenbrand, "Some reflections on the imprisonment of Reynald of Chatillon", in Texts, Documents and Artefacts: Islamic Studies in Honour of D.S. Richards, ed. C.F. Robinson, Leiden, 2003.
  • Maalouf, Amin, Crusades Through Arab Eyes, 1985.
  • Peter af Blois Petri Blesensis tractatus duo: Passio Raginaldi principis Antiochie, Conquestio de dilatione vie Ierosolimitane, ed. R.B.C Huygens, in Corpus Christianorum Continuatio Mediaevalis vol. CXCIV, 2002.
  • Richard, Jean, "Aux origines d'un grand lignage: des palladii Renaud de Châtillon", in Media in Francia: Recueil de mélanges offert à Karl Ferdinand Werner, 1989.
  • Runciman, Steven, A History of the Crusades: Volume 2, The Kingdom of Jerusalem and the Frankish East (1952)
FrankrigSpire
Denne biografi om en franskmand er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi