Resident Evil 3: Nemesis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Resident Evil 3: Nemesis
Del af Resident Evil-serien
Generelle oplysninger
Udvikler Capcom Production Studio 4
Udgiver Capcom
Eidos Interactive
Serie Resident Evil
Designer Kazuhiro Aoyama
Shinji Mikami
Producent Hiroshi Shibata
Shinji Mikami Rediger på Wikidata
Distributør PlayStation Store Rediger på Wikidata
Udgivet PlayStation:
Japan 22. september 1999
USA 11. november 1999
Den Europæiske Union 18. februar 2000
Genre Survival horror
Third-person shooter
Spiltype Singleplayer
Platforme Nintendo GameCube
PlayStation
Sega Dreamcast
Windows
Input Controller
Tastatur
Aldersgrænse ESRB: M (Mature)
BBFC: 15+
Eksterne links
Resident Evil 3: Nemesis' hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Resident Evil 3: Nemesis, udgivet i Japan som Biohazard 3: Last Escape (バイオハザード3 ラストエスケープ Baiohazādo Surī: Rasuto Esukēpu), er et computerspil og det tredje i Resident Evil-serien.

Spillets handling foregår endnu engang i Raccoon City, og kører parallelt med Resident Evil 2s handling. Man kontrollerer Jill Valentine, en af de overlevende S.T.A.R.S.-medlemmer fra seriens første spil, Resident Evil. I Raccoon Citys forrådne gader møder Jill blandt andre Carlos Olivier, som er en del er det fiktive firma Umbrellas U.B.C.S.-enhed (Umbrella Biohazard Countermeasure Service). Sammen skal de flygte fra den frygtelige mutant, Nemesis, som er blevet sendt af Umbrella.

Spillet blev udgivet til Sony PlayStation og siden hen portet til Sega Dreamcast, PC og Nintendo GameCube. Handlingen i spillet danner grundlag for filmen Resident Evil: Apocalypse.

Introduktion[redigér | rediger kildetekst]

Spillet starter 3 måneder efter hændelserne i Resident Evil og viser Raccoon Citys sidste timer fra et andet perspektiv end Leon S. Kennedys og Claire Redfields.

Forgående én dag før Resident Evil 2 og én dag efter, følger spilleren atter engang Jill Valentine, hovedepersonen fra Resident Evil. Chris er taget til Europa for at tage til Umbrella's hovedkontor i Paris, og Barry er taget til Canada med sin familie. Det er kun Jill og Brad Vickers, piloten for S.T.A.R.S Alpha holdet, der er tilbage i Raccoon City. Før de kan komme væk bryder T-virusset ud i byen og gør indbyggerne til de levende døde. For Jill bliver det en genoplevelse af mareridtet i Spencer Mansion, og værre endnu, bliver hun jagtet af et af Umbrella's hemmelige B.O.W'er (Bio Organic Weaponry): Nemesis.computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.