Retsinformation

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Retsinformation, i daglig tale som regel bare Retsinfo, er statens juridiske online informationssystem, som har eksisteret siden 1996.[1][2]

Indhold[redigér | redigér wikikode]

På Retsinformation er der adgang til alle gældende love, bekendtgørelser og cirkulærer m.v. Der er endvidere adgang til Folketingets dokumenter og til Folketingets Ombudsmands beretningssager samt afgørelser fra visse andre organer, for eksempel Pressenævnet.

Der sker ikke nogen udvælgelse af dokumenterne, da formålet med Retsinformation er at sikre, at der findes et system, hvor borgere og andre kan få adgang til alle normerende retsforskrifter.

Systemet administreres af Civilstyrelsen, men det er de enkelte ministerier og Folketinget selv, der lægger love og andre dokumenter ind på Retsinformation. Retsinformation opdateres mindst en gang i døgnet.

Brug[redigér | redigér wikikode]

Retsinformation findes på hjemmesiden www.retsinformation.dk. Der er mulighed for både at søge i systemet og for at finde den relevante lov på lister over gældende love.

Love og bekendtgørelser på Retsinformation gengives uredigerede. Eventuelle senere lovændringer er ikke altid skrevet ind i lovteksten, men skal findes gennem en henvisning til senere ændringslove.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]