RobinHus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
RobinHus A/S
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
Branche Ejendomsmægler
Grundlagt 1999
Grundlægger Frederik Bruhn-Petersen og Torben Andersen
Hovedsæde København, Danmark
Organisation
Antal ansatte
38 lokale ejendomsmæglere
(primo 2019)
Eksterne henvisninger
http://www.robinhus.dk
CVR-nummer 26984866 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/26984866 Rediger på Wikidata

RobinHus er en dansk ejendomsmæglervirksomhed, der blev stiftet i 1999 af Frederik Bruhn-Petersen og Torben Andersen. RobinHus startede som en internetvirksomhed med fokus på selv-salg, men har siden udviklet sig til en ejendomsmæglerkæde med selvstændige ejendomsmæglere.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

RobinHus blev stiftet i 1999 af cand.merc. Torben Andersen og cand.jur. Frederik Bruhn-Petersen, på baggrund af Andersens salg af en lejlighed, hvor et stort mæglersalær ansporede til starte en virksomhed som udnyttede den fremvoksende internettets mulgiuheder.[kilde mangler] Virksomhedens oprindelige fokus gik på at hjælpe boligejere med at sælge deres bolig helt selv. Gradvist øgedes udbuddet af services dog, og begyndte at etablere en franchise-kæde af ejendomsmæglere, der kunne håndtere de praktiske, juridiske og økonomiske aspekter af handlen.

I 2005 vandt RobinHus E-handelsprisen i kategorien "Dommernes Darling" med begrundelsen: "Fordi de bliver ved at bryde normerne i en konservativ branche. Kræver mod af sig selv og sine kunder. Dommerne tror, netløsninger af denne banebrydende art har nøglen til nethandel- og service i fremtiden."[kilde mangler]

I november 2007 kom RobinHus i medierne i forbindelse med, at 14 af kædens mæglere opsagde deres kontrakter. De var utilfredse med, at de skulle betale 40 procent af overskuddet fra hvert salg til RobinHus.[1] Gruppen af ejendomsmæglere påstod senere, at RobinHus nægtede dem adgang til data og e-mails samt misbrugte deres salgsopstillinger. Derfor politianmeldte ejendomsmæglerne efter eget udsagn RobinHus.[2]

I dag består stadig af selvstændige franchise-mæglere (betegnet RobinHus-mæglere), i hele landet, men med hovedvægten i Hovedstadsregionen og på Sjælland. Kædekontoret er ligger på Frederiksberg.

RobinHus indgik i januar 2008 en alliance med ejendomsmæglerkæden EDC. I 2019 købte EDC den sidste tilbageværende stifter ud af RobinHus, således at kæden i dag ejes 100 pct. af EDC.

Koncept[redigér | rediger kildetekst]

Ejendomsmæglerkæden adskiller sig fra andre ejendomsmæglere ved deres koncepter, der bstår af med-salg, hvorved sælgeren medvirker i salget ved at vise boligen frem. RobinHus mægleren står for resten og leverer bortset fra fremvisningen, en ydelse som traditionelle mæglere/kæder. Der anvendes primært elektronisk annoncering, og med lavere salær er kædens service er derfor typisk lavere end hos de traditionelle ejendomsmæglerkæder.[kilde mangler]

Ejendomme, der sælges via en RobinHus Mægler, vises på Dansk Ejendomsmæglerforenings hjemmeside Boligsiden.dk.[3]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ finans.tv2.dk 1. november 2007 – "RobinHus-folk overvejer Realmæglerne"
  2. ^ epn.dk Arkiveret 10. februar 2008 hos Wayback Machine 6. januar 2008 – "Ejendomsmægler-kæde politianmeldt
  3. ^ www.robinhus.dk Arkiveret 16. februar 2008 hos Wayback Machine – FAQ Spørgsmål 3: "Kommer alle RobinHus Boligannoncer på www.boligsiden.dk?"

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.