Ruth Evensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Denne artikel eller sektion er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Clockimportant.svg
Ruth Evensen
Fulde navn {{{fuldenavn}}}
Født 1951
Fødested Gladsaxe
Pseudonym(er)
Død
Dødssted
Begravet
Nationalitet Danmark Danmark
Bosat
Uddannelse
Profession
Politisk parti
Religion
Titel
Berømt for
Kendt for at være medstifter af og præst i Menigheden Faderhuset
Forældre
Ægtefælle Knut Evensen
Børn

Ruth Evensen (født 1951 i Gladsaxe) er medstifter af og præst i Menigheden Faderhuset.[1]

Hun har skrevet bøgerne "En Vækkerrøst" (2003) og "Ruth – Det Ik' Slut" (2010).[2] I 2001 mistede frikirken ca. 60 medlemmer, da pastor Ruth reformerede Menigheden Faderhuset.[3] Ruth Evensen blev især kendt efter at Faderhuset, igennem deres køb af Human A/S, overtog ejerskabet af Ungdomshuset på Jagtvej 69, som i starten af marts 2007 blev ryddet og nedrevet. Ruth Evensen har over for flere medier ytret ønske om at opføre en ny ejendom på grunden, men den 19. september 2007 blev det offentliggjort, at Faderhuset ville sælge grunden Jagtvej 69.[4]

Ruth Evensen har ingen teologisk uddannelse fra noget anerkendt universitet.[5] Hun har blandt andet drevet sit eget rengøringsfirma, Ruthemors Rengøringsservice, ligesom hun har drevet en frisørsalon.

Den 7. juli 2007 bekendtgjorde Ruth Evensen at hun ville stifte et nyt politisk parti, Frihedspartiet, idet Evensen som modstander af fri abort var imod Kristendemokraternes holdningsskifte i spørgsmålet.[6] Arbejdet med partiet har ligget stille i nogle år, men i september 2011 startede partiet op igen med abortmodstanden som absolut vigtigste mærkesag.[7] I 2012 skiftede partiet navn til Frihedskæmperne.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. Faderhusets hjemmeside om ledelse
  2. Forlaget Reform
  3. Birger Langkjer, Dialogcentret: Faderhuset
  4. Faderhuset sælger Jagtvej 69
  5. Cand. theol. Birger Langkjer fra Dialogcentret skriver i artiklen Faderhuset: "Ingen af lederne i Faderhuset har nogen nævneværdig teologisk uddannelse, men er selvlærte. Ruth Evensen har overhovedet ingen uddannelse, men har haft diverse job i servicesektoren."
  6. Ruth Evensen stifter nyt kristent parti, DR.dk, 7. juli 2007
  7. Frihedspartiet genopstår

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.png Artiklen om personen Ruth Evensen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.