S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Generelle oplysninger
Udvikler GSC Game World
Udgiver GSC World Publishing
Deep Silver (Koch Media)
Serie S.T.A.L.K.E.R. Rediger på Wikidata
Producent Serhii Hryhorovych Rediger på Wikidata
Distributør Valve (Steam)
Koch Media
Motor X-ray Engine 1.5
Udgivet Rusland 22. august 2008
Ukraine 25. august 2008
Den Europæiske Union 12. september 2008
USA 15. september 2008[1]
Seneste version 1.5.07 (3. november, 2008)
Genre First-person shooter
RPG
Survival horror
Spiltype Singleplayer
Multiplayer
Platforme Windows
Medier DVD-Rom
Steam download
Input Tastatur
Mus
Eksterne links
Stalker-Game.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky er prequelen for S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, og historiemæssigt i serien foregår spillet lige før Shadow of Chernobyl. Spillet er en blanding af RPG og first-person shooter computerspil produceret af den ukrainske spiludvikler CSG Game World.

Verdenen man begiver sig rundt i består af en 50/50 blanding af nye områder, og områder kendt fra det første Stalker spil. Spilmotoren er blevet opdateret til version 1.5 og har DirectX 10 understøttelse. Den kunstige intelligens har også fået en større opdatering for at kunne håndtere de nye former for "gruppekrige".

I Stalker Clear Sky påtager du dig rollen som "Scar" en erfaren Stalker og guide i "Zonen". Under et job hvor Scar fører en gruppe videnskabsmænd ind i Zonen bliver den lille gruppe ramt af en "emission" et slags udbrud. På mirakuløs vis er Scar eneste overlevende af dette og bliver efterfølgende i bevidstløs tilstand bragt til faktionen Clear Sky´s base. Det viser sig at Scar på mirakuløs vis kan overleve disse emissions og dermed kan han begive sig ind i Zonen, til steder som ville slå andre ihjel øjeblikkeligt. Dog er der den hale at Scar´s nervesystem bliver gradvist nedbrudt for hver emission, hvilket endegyldigt vil resultere i Scars død. Clear Sky som er en faktion der forsker i Zonen, mener at Zonen "reagerer" ved at lave udbrud fordi en eller flere personer har trængt dybt ind i Zonen nær epicenteret (Tjernobylværket) og det er derfor udbrudende kommer. Scar invilliger derfor i at hjælpe Clear Sky med at finde de personer der har tvunget sig adgang, og udskadeliggøre dem, da man mener dette vil standse udbrudende, og dermed også redde Scar´s liv.

Det nye i Clear Sky i forhold til Shadow of Tjernobyl er at spil verdenen indeholder 8 faktioner der er i mere eller mindre konstant krig med hinanden. Rent taktisk sætter dette spilleren på en diplomatisk opgave, samtidig skal man gøre op med sig selv hvilke grupper man stoler på, har sympati med, ønsker at hjælpe osv. Spillets øvrige plot afgøres kraftigt af de valg man træffer igennem spillet og ligesom Shadow of Tjernobyl er der flere forskellige slutninger på spillet.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Faylor, Chris (29. august 2008). "S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky Delayed Again, Recalled from North American Retailers" (engelsk). ShackNews. Hentet 29. august 2008.


computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.