Spring til indhold

SDTV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sammenskrivningsforslag
Artiklen Standard-definition (SD) er foreslået føjet ind i SDTV. (Siden august 2016)  Diskutér forslaget
SDTV-opløsning fordelt efter land; af historiske årsager anvender forskellige lande enten 480i eller 576i som deres almindelige opløsnings billedformat.

Standardopløsnings-TV (engelsk: Standard Definition Television - SDTV) er et digitalt tv-system, som anvender en opløsning, der hverken kan betegnes som højopløsnings-tv (720p, 1080i, 1080p, 1440p, 4K UHDTV, og 8K UHD) eller enhanced-definition tv (EDTV 480p). De to mest almindelige SDTV-signaltyper er 576i, med 576 sammenflettede linjers opløsning, der stammer fra de europæisk udviklede systemer PAL og SECAM, og 480i der er baseret på baseret på systemet American National Television System Committee, NTSC. Standardopløsnings-tv leverer billedkvalitet der minder om VHS (Video Home System). SDTV og højopløsnings-tv (HDTV) er de to kategorier af skærmformater der er blevet standarderne for digitale tv-udsendelser (DTV).

FjernsynSpire
Denne artikel om radio- og fjernsyns-teknologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.