Sam Worthington

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Sam Worthington
Sam.worthington.png
Sam Worthington i 2010
Fødselsdato 2. august 1976 (40 år)
Fødested Storbritannien Godalming, Surrey, England
Statsborger Storbritannien,
AustralienRediger på Wikidata
Roller Marcus Wright i Terminator Salvation
Jake Sully i Avatar
Eksterne henvisninger
http://www.sam-worthington.net
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Samuel "Sam" Worthington (født 2. august 1976) er en prisvindende australsk skuespiller. Han er mest kendt for rollen som Marcus Wright i filmen Terminator Salvation og for rollen som Jake Sully i Avatar (film), begge fra 2009.

Worthington blev født i Godalming, Surrey, England. Han voksede op i Rockingham, Western Australia hvor han efter skolen blev optaget på John Curtin College of the Arts i Fremantle, og studerede skuespil på National Institute of Dramatic Art i Sydney.

Worthington's internationale filmkarriere begyndte med en serie af små roller i Hollywoodproduktioner som Hart's War (2002) og The Great Raid (2005), der blev filmet i Australien. Han var en af de adskillige skuespillere der var under overvejelse til at overtage rollen som James Bond efter Pierce Brosnan i filmen Casino Royale. Instruktøren Martin Campbell fastlog at det kun var Worthington og Henry Cavill, der var under seriøs overvejelse sammen med den tilslutvindende Daniel Craig. Han slog for alvor igennem i filmen Terminator Salvation fra 2009, hvor han spillede Marcus Wright.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]