Skæggede dame

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Annie Jones turnerede med P.T. Barnums cirkus i det 19. århundrede

Den skæggede dame eller skæggede kvinde er et begreb benyttet om kvinder med synlig skægvækst. Disse kvinder har længe været et legendært fænomen, udsat for nysgerrighed og latterliggørelse, men på det seneste også anset for et politisk standpunkt og en modeerklæring. Et lille antal kvinder er i stand til at vokse ansigtsbehåring nok til at have et tydeligt skæg. I nogle tilfælde er kvindelig skægvækst resultatet af en hormonel ubalance (normalt et androgent overskud), eller en sjælden genetisk lidelse kendt som hypertrikose.[1] Til tider forårsages det af brug af anabolske steroider. Kulturelt pres får de fleste til at fjerne det, da det kan opfattes som social stigmatisering. Bemærkelsesværdige undtagelser var de berømte (og som regel falske) skæggede kvinder i cirkus-attraktioner i det 19. og tidlige 20. århundrede, før disse blev upopulære.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Taylor, Sarah K (18. juni 2009). "Congenital Hypertrichosis Lanuginosa". Emedicine. Medscape. Hentet 16. oktober 2011. 

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


frisurer og hårSpire
Denne artikel om frisurer og hår er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.