Skipper Clement Skolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Skipper Clement Skolen
Generelle informationer
Type Privatskole
Sted Danmark Aalborg, Danmark
Grundlagt 1873; 148 år siden (1873)
Leder Peter Würtz
Elever 700+ (2015)
Eksterne henvisninger
skipper-clement-skolen.dk
CVR-nummer 35876219 Rediger på Wikidata

Skipper Clement Skolen er en privatskole i Aalborg. Skolen ligger på adressen på Gl. Kærvej med Kildeparken som nabo. Skolen har et elevtal på omkring 720-730 (med den internationale afdeling). Eleverne er fordelt fra 0. til 10. årgang + stage 1 til 11 og Euro Classes 1, 2 og 3. Fra 0. til 6. årgang er der 2 klasser på en årgang, fra 7. årgang til 9. årgang er der 3 klasser per årgang, pga. den store tilstrømning af elever, der gerne vil tage deres eksamen på skolen.

I 2013 blev Skipper Clement Skolen nr. 19 ud af 1200 skoler i CEPOS' undersøgelser af de danske skoler.[1]

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

I 1973 blev man opfordret til en fusion mellem Elisabeth Brøndsted Skolen og den forhenværende Skipper Clement Skole i Rantzausgade. Poul Jeppesen blev skoleleder, og han ville gerne, at skolen stadig skulle hedde Skipper Clement Skolen. Dette vedtog man til Jeppesens store glæde.

For Poul Jeppesen var det vigtigt, at skolen skulle hedde Skipper Clement Skolen, idet han så meget op til Skipper Clement, der stod for jysk sejhed, mod og frihedstrang.

INTA[redigér | rediger kildetekst]

Skipper Clement Skolen har en international afdeling. Skolen er derfor et certifeceret center for CIE, Cambridge International Examinations, og den eneste af sin art i Region Nordjylland.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne link[redigér | rediger kildetekst]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.