Kildeparken

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Linde alléen, der går fra Vesterbro til springvandet. Her fotograferet i foråret 2009.

Kildeparken, eller "Kilden" som kaldes lokalt, er en folkepark i Aalborg og én af byens ældste parker, der lægger græs til aktiviteter året rundt.

I parken findes der flere klassiske værker af kendte billedhuggere, foruden springvand. Parken blev påbegyndt i 1802 og har status som Aalborgs første offentlige parkanlæg.

Begivenheder i Kildeparken[redigér | rediger kildetekst]

I Kildeparken er der også en meget populær friluftsscene, og specielt i sommerhalvåret afholdes der en række begivenheder af international karakter, som år efter år trækker besøgende til fra hele verden. Blandt andet danner Kildeparken hvert år i maj en del af rammen for Karneval i Aalborg.

Parken er også et mødested for børn. Parkens moderne legeplads er et populært rejsemål for de små og hvert år i maj afholde der i forbindelse med Karneval et separat børnekarneval.

De Syngende Træer[redigér | rediger kildetekst]

Som en del af Kildeparken ligger "De Syngende Træer", hvor store kunstnere siden 1987 har plantet træer efter at have gæstet Aalborg Kongres & Kultur Center. Blandt mange andre er Cliff Richard, Elton John, Andrea Bocelli, John Cleese, Paul Simon, Leonard Cohen repræsenterede i parken. [1] Flere af træerne kan aktiveres, så tonerne fra mange af de store kunstnere strømmer ud i parken.

Kildeparken (Aalborg-Nørresundby)
Kildeparken
Kildeparken
Kildeparkens beliggenhed i Aalborg

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Stjerner der plantede et træ i Aalborg". Arkiveret fra originalen 22. august 2017. Hentet 21. august 2017.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
DanskSpire
Denne artikel om et dansk naturområde er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Landskab

Koordinater: 57°2′31″N 9°54′50″Ø / 57.04194°N 9.91389°Ø / 57.04194; 9.91389