Sokkelund Radio

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

En af de første lokale radiostationer i Danmark var Sokkelund Radio.

Sokkelund Radio begyndte at sende i 1983 og stoppede sine udsendelser i 2004. Radiostationen var opkaldt efter det gamle Sokkelund Herred. Sokkelund Radio havde sine studier og lokaler i Huset i Magstræde i København og sendte først på 101.7 MHz, senere på 98.9 MHz og senere igen på 91.4 MHz. Frekvensen blev bl.a. delt med Radio Vesterbro, Christianhavns Kanal, Radio Rosa og de sidste år også Radio Karen.

Sokkelund Radio bestod af flere forskellige redaktioner. Disse var bl.a. søndags-, mandags-, DaCapo-, torsdags-, fredags-, sokkerocks-, og Latinamerika-redaktionerne, Kvindestemmer, Københavns Hjemløse Radio, natradioredaktionen Støvlestenen og færøsk redaktion - Nærvarp (der dog fra 1995 fik egen sendetilladelse) samt diverse etniske redaktioner. Oprindelsen stod en række græsrodsorganisationer for. Mottoet var noget i retningen "vi vil ha' det hele og vi vil ha' det nu". Radioen var organiseret med kollektiv ledelse, først som en forening - senere som en selvejende institution, men igennem hele radioens historie som en flad organisation - i begyndelsen kaldet "åben brugerstyret græsrodsradio". Blandt de personer, der var aktive på radiostationen, var bl.a. Jens Falkentorp, Tine Nielsen, Anne Eggen, Anne-Merethe Møller, Ove Koplev, Thomas Egede, Carsten Olesen, Peter Henningsen, Yvonne Harvej, Rikke Knudsen, Peter Møller, Peter Oscar Jainz, Claus Boman, Andreas Jensen, Martin Denker, Gritt Uldall-Jessen og Mahmoud R. Vanti. Da Sokkelund Radio havde flest medarbejdere, var der omkring 100 frivillige medarbejdere tilknyttet.

Sagt om Sokkelund Radio af direktør for KODA Niels Bak: "Sokkelund falder uden for rammerne".

Første udsendelse var d. 26. maj 1983 og sendetilladelsen blev inddraget d. 16. april 2004.

RadioSpire
Denne artikel om radio eller radioprogrammer er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.