Solveig Quito

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Solveig Quito
Født 8. september 1973 (49 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Skuespiller, model Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Solveig Quito (tidligere Quito-Zabell) (født 8. september 1973 i Manilla, Filippinerne) er en dansk skuespiller, model og deltager af Robinson Ekspeditionen 2005, hvor hun kom på en 3. plads.

Tidlige liv[redigér | rediger kildetekst]

Solveig havde en fattig opvækst i Manilla, og hun flyttede derfor i en alder af 3 år til Aalborg, med sin Filippinske mor og danske far. I Danmark blev Solveig mobbet i skolen på grund af sit udseende, og da hun var otte begik hendes far selvmord. Det gjorde hendes barndom meget problematisk, da hendes mor var universitetsstuderende og ikke kunne forsøge Quito og hendes små søskende (lillebror og lillesøster), længere. Solveig var derfor tvunget til at gå fra dør til dør, for at sælge sæbe, mens moren solgte makeup til home parties så familien kunne leve.

Om vinteren brugte de fryseposer som strømper for at holde varmen, og de sultede og spiste havregrød igen og igen, uden sukker, da der ikke var råd til det, samt franskbrød med opvaskemiddel. I 17-18-års alderen opnåede Solveig kærlighed i sin allerførste kæreste, som hun senere fandt ud af var en psykopat, der konstant var hende utro og nedpillede hendes selvtillid. Da han en dag ville forlade hende, forsøgte Solveig selvmord ved at hænge sig i en ledning. Men det mislykkedes heldigvis ved at den knækkede.

Rødkilde Højskole og Robinson Ekspeditionen 2005[redigér | rediger kildetekst]

Solveig havde det efterfølgende dårligt med sig selv i mere end 10 år, før hun kom på skuespillerlinjen på Rødkilde HøjskoleMøn i 2003, hvor hun for alvor styrkede sin selvtillid.

I 2005 deltog hun i Robinson Ekspeditionen, hvor hun med sin list fik kæmpet sig op til finalen og opnåede en 3. plads. Det resulterede dog i at hun blev uvenner med en del stykker på ekspeditionen, blandt andet den sidste "Københavner-deltager" på holdet – Ivan Larsen, der følte han var blevet dolket i ryggen. Da det efter alt kun var et spil, det drejede sig om, blev de to venner igen efter kort tid.

I august 2007 blev Solveig udvalgt som "Ugens hotte Flashbabe" i Ekstra Bladet.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Solveig Quito kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.