Asbjørn Riis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Asbjørn Riis
Født 28. juli 1957Rediger på Wikidata
DanmarkRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Professionel bryderRediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Asbjørn Riis' hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Asbjørn Riis (født 28. juli 1957 i Nykøbing Mors) er en dansk entertainer. Asbjørn har opført shows som Wrestling Show for Børn i alle aldre og Stærkmands show hvor publikum prøver kræfter imod Bjørnen på markeder, etc, i Danmark og er stadig aktiv.

Asbjørn Riis blev kendt i Danmark, da han udfyldte værtsrollen i tv-programmet "Bjørns Wrestling" på dansk TV3 i starten af 1990'erne, hvor han optrådte som Bjørn og bar en bandana på hovedet, som hans spejlbillede, wrestleren Hulk Hogan. Programmets mission var at give den danske ungdom interesse for den type sæbeoperaprægede sportsunderholdning, der blev gjort populær i USA af Vince McMahon, ejeren af wrestling organisationen World Wrestling Federation (WWF) i starten af 1980'erne, og Ted Turner der ejede CCN News med World Championship Wrestling (WCW) i 1990'erne. I tv-programmet blev Asbjørn Riis kendt for sine udråb, når han kommenterende wrestling kampene "YEAAAAH!", "Fy for pyffer - Lige til en Hovedpine nr. 135" og "U-BEHAGELIG!".

Asbjørn Riis er blevet trænet som Pro Wrestler i USA og blev trænet på Wrestling school of Hard Knocks - San Bernadino Californien af Bill Anderson WWE stil og Jesse Fernandez Lucha Libre stil 1990 - 92 samt på verdens hårdeste wrestling skole WCW Powerplant 1995 - Atlanta Georgia.

Asbjørn Riis har medvirket i over 100 tv programmer og tv-serier, såsom Robinson Ekspeditionen, Fangerne på Fortet, Cosmos Chaos og Børnebussen.

Asbjørn Riis har spillet roller i fem film – bl.a. den amerikanske spillefilm Den 13. kriger hvori han spillede vikingen Halga The Wise 1997.

Gik på skuespillerskolen Van Mar Academy 1990 - 1992 : https://www.facebook.com/pages/biz/performing_arts_education-w

Asbjørn Riis var tegneseriehelt kaldet Kodenavn Bjørn, hvori Riis optræder som superhelt produceret af Cool Comics®

Har medvirket i humoristiske tv-reklamer for Tuborg Squash, Kohberg Rugbrøds og Fitness.dk reklame med flere.

2015 : Medvirkede i Mig og min Mor med hans 4 sønner Kristian - Klaus - Kasper og Kenneth der handler om deres hverdag med sjov og ballade.

Asbjørn Riis driver i dag Bjørns Wrestling og Træningscenter på Mors. : https://www.facebook.com/bjornstrainingscenter/

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]