Asbjørn Riis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Asbjørn Riis
Født 28. juli 1957 (65 år)
Nykøbing Mors
Barn Klaus Myren Riis Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Filmskuespiller, professionel bryder (fra 1990'erne) Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Asbjørn Riis' hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Asbjørn Riis (født 28. juli 1957 i Nykøbing Mors) er en dansk entertainer. Riis har opført shows som Wrestling Show for Børn i alle aldre og Stærkmands show, hvor publikum prøvevede kræfter imod Bjørnen på markeder og lign. i Danmark.

Asbjørn Riis blev kendt i Danmark, da han udfyldte værtsrollen i tv-programmet Bjørns Wrestling på dansk TV3 i starten af 1990'erne, hvor han optrådte som Bjørn og bar en bandana på hovedet, som hans spejlbillede, wrestleren Hulk Hogan. Programmets mission var at give den danske ungdom interesse for den type sæbeoperaprægede sportsunderholdning, der blev gjort populær i USA af Vince McMahon, ejeren af wrestling organisationen World Wrestling Federation (WWF) i starten af 1980'erne, og Ted Turner der ejede CCN News med World Championship Wrestling (WCW) i 1990'erne. I tv-programmet blev Asbjørn Riis kendt for sine udråb, når han kommenterende wrestling kampene "YEAAAAH!", "Fy for pyffer - Lige til en Hovedpine nr. 135" og "U-BEHAGELIG!".

Asbjørn Riis er uddannet som Pro Wrestler i USA og blev trænet på Wrestling school of Hard Knocks - San Bernadino Californien af Bill Anderson WWE stil og Jesse Fernandez Lucha Libre stil 1990 - 92 samt på verdens hårdeste wrestling skole WCW Powerplant 1995 - Atlanta Georgia.

Asbjørn Riis har medvirket i over 100 tv programmer og tv-serier, såsom Robinson Ekspeditionen, Fangerne på Fortet, Cosmos Chaos og Børnebussen.

Asbjørn Riis har spillet roller i fem film – bl.a. den amerikanske spillefilm Den 13. kriger (1997) hvori han spillede vikingen Halga The Wise.

Han er uddannet på skuespillerskolen Van Mar Academy 1990 - 1992 drevet af Ivan Marcoda.

Asbjørn Riis optrådte som tegneseriehelten Kodenavn Bjørn, produceret af H. Christian Vang, nu kendt for sin optræden i DR3-serien "Skindet bedrager".

Har medvirket i humoristiske tv-reklamer for Tuborg Squash, Kohberg Rugbrøds og Fitness.dk reklame med flere.

I 2015 medvirkede Riis i realityshowet Mig og min mor med sine fire sønner Kristian, Klaus, Kasper og Kenneth på kanal 5.

Asbjørn Riis driver i dag Bjørns Wrestling og Træningscenter på nord Mors.

Er gift med Eli Johanne Myren Riis fra Trondheim Norge siden 1985 og de har 4 drenge : Kristian 1984, Klaus 1987, Kasper 1991 og Kenneth 1995 som alle er i form.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]