Tyske mulatbørn: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
20 bytes tilføjet ,  for 5 måneder siden
m
Lidt typo's
m (tilføjer Kategori:Børn)
m (Lidt typo's)
 
{{Wikificering|dato=august 2017}}
{{sprog|dato=oktober 2018}}
'''Tyske mulatbørn''' er børn af tyske kvinder og sorte amerikanske soldater (også kaldt '''Mischlingkinder''' (blandingsbarn), '''Negermischling''' (negerblanding), '''bisatcungeskinder''' (besætningsbarn), '''amikinder''' (amerikansk barn), '''afrodeutcher''' (afro-tyskerafrotysker) og '''brown babies''').
 
Efter [[anden verdenskrig]] var interraceinterraciale forhold stadig ulovligt i mange stater i [[USA]], men de udsendte sorte måtte gerne være sammen med hvide. Det var langt fra velset at få blandetraceet barnblandetracebarn i [[Tyskland]], selvom den [[nazist]]iske [[ideologi]] om racerenhed var slut.
I Sydtyskland blev de mere ildeset da de var født udenforuden for ægteskab og [[katolicismen]] var mere udbredt.
 
I løbet af de 10 første år blev der født ca. 5000 [[mulat]]børn. Et andet studie viser at der blev født op mod 100.000 børn af tyske kvinder og udenlandske soldater, men hvor mange af dem er mulatbørn, siger studiet ikke noget om. Mødre blev kaldt ting som: 'Negerhure’ eller 'ami-flittchen'
 
Det amerikanske militær gjorde hvad de kunne for at adskille denne slagslags familie før de kunne etablere sig, ved at enten flytte soldaterne til en anden tysk base eller flytte dem hjem. Mulat BørneneMulatbørnene blev sendt til udlandet pga. “deres besynderlige race”, som tyskerne mente ikke at kunne integreres ind i det tyske samfund.
Man så mulatbørn som dummere og havde et større temperament end andre. Det var også fremhævet at de blev mødt med fjendtlighed i Vesttyskland, så de kunne ikke blive lykkelige i tysklandTyskland, og var endda i fare der. Der var historier om at de kvinder der var mor til mulatbørn ikke fik rationsmerkerrationsmærker, så de måtte sulte. Da det første mulatbarn nåede skolealderen blev der sat projekter i gang for at bekæmpe racisme og tage afstand til nazismen i Tyskland.
 
Der blev adopteret mange mulatbørn til Danmark, fordi at der var meget lang kø tiladoption adoptereaf danske børn, fordi at ugifte kvinder beholdtebeholdt deres børn mere. Det var blevet mere moralsk accepteret at være eneenlig mor og på grund af velfærdsstaten var det også blevet nemmere.
Der var en meget streng udelukkelses procesudelukkelsesproces, så dem der var kasseret vedsom danskdanske adoptivbarnadoptivforældre kunne få et mulatbarn. De danske adoptivadoptivforældre fik plejetilladelse hentedetil at hente børnene hjem og derefter søgte omderefter adoptionom tilladelseadoptionstilladelse. Nogle så det som en humanitær hjælp til mulatbørn, andre ville tage afstand fra nazisterne.
 
1950-1970 blev der adopteret ca. 3000 mulatbørn til [[Danmark]] (mange var illegale, så der er ingen god Statistikstatistik)
Der var stor risiko for at mulatbørnene endte i dårlige hjem på grund af den illegale proces.
 
1.052

redigeringer

Navigationsmenu