Brugerdiskussion:Glenn: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
6 bytes tilføjet ,  for 3 måneder siden
Hej Glenn. Du har uden at angive en begrundelse flyttet artikler som [[Polymer]], [[Monomer]] m.fl. til [[Polymér]], [[Monomér]]. Jeg mener det er i strid med Retskrivningsreglerne § 5.3 som siger: "Man kan sætte accenttegn i ord der ender på trykstærkt -er, og som ellers falder sammen med andre ubøjede ord." Når der ikke er sammenfald med andre ord, bruges således normalt ikke -ér. Hvorfor har du flyttet disse artikler? [[Bruger:Dipsacus fullonum|Kartebolle (Dipsacus fullonum)]] ([[Brugerdiskussion:Dipsacus fullonum|diskussion]]) 1. jul. 2022, 20:42 (CEST)
:Dérfor: [https://dsn.dk/ordboeger/retskrivningsordbogen/%c2%a7-1-6-bogstaver-og-tegn/%c2%a7-5-accenttegn-accent-aigu/ Citat]: "...Man kan bruge accenttegn (´ = accent aigu) for at forebygge misforståelser eller fejllæsninger. Accenttegn kan bruges over både små og store bogstaver. Med accenten viser man at en stavelse udtales med stærkt tryk (jf. dog punkt 5 nedenfor). '''Accenttegnet er således et hjælpemiddel som man kan bruge for at lette læsningen''' ..." --[[Bruger:Glenn|Glenn]] ([[Brugerdiskussion:Glenn|diskussion]]) 1. jul. 2022, 20:46 (CEST)
:: Jeg mener ikke at accenttegn letter læsningen i ord som fx polymer og monomer, og jeg mener vi først og fremest skal holde os til den generelle regel for ord med -er i § 5.3. Jeg vil foreslå at du først søger konsensus før sådanne flytninger. --[[Bruger:Dipsacus fullonum|Kartebolle (Dipsacus fullonum)]] ([[Brugerdiskussion:Dipsacus fullonum|diskussion]]) 1. jul. 2022, 20:52 (CEST)

Navigationsmenu