Puppy Linux: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Thijs!bot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: fr:Puppy Linux
sprog
Linje 1: Linje 1:
'''Puppy Linux''' er en hurtig og meget brugervenlig [[linux]] [[styresystem]], med en god udvalg af applikationerne som er meget let og kræver kun lidt hukommelse. Den er derfor god til at bruge på ældre maskiner.
'''Puppy Linux''' er et hurtigt og meget brugervenligt [[linux]] [[styresystem]], med et godt udvalg af programmer, som er meget let og kun kræver lidt hukommelse. Det egner sig derfor godt til at bruge på ældre maskiner.
Den kan såvel som installeres på [[flash-drev]], [[zip-drev]] og [[harddrive]], køres som en live-cd direct fra en cd eller dvd. Hvis maskinen har 64mb [[ram]] ledigt, så er det at styresystemet kan køre helt derfra, det gør at cd drevet bliver ledigt til andet brug. Puppy linux kan køre under en stor udvalg af grafisk styresystem, alt fra [[kde]] til [[icevm]].
Det kan installeres på [[flash-drev]], [[zip-drev]] og [[harddisk]] eller køres direkte fra en cd eller dvd. Hvis maskinen har 64 mb [[ram]] ledig, så kan styresystemet køre helt derfra. Det betyder at cd-drevet bliver ledigt til anden brug. Puppy linux kan køre under et stort udvalg af grafiske styresystemer fra [[kde]] til [[icevm]].


''Puppy Linux'' stammer fra [[Australien]] og kom først til som en eksperiment af [[Barry Kauler]].
''Puppy Linux'' stammer fra [[Australien]] og kom først til som en eksperiment af [[Barry Kauler]].


Unikt til ''puppy linux'' er de 2 installations muligheder som den har, den har sin eget [[.pup]] filer, som virker nærmest som [[.exe]] i [[windows]] og man kan også installere filer ved brug af PupGet package manager.
Enestående for ''puppy linux'' er de to installationsmuligheder som det har: Den har sine egne [[.pup]] filer, der virker nærmest som [[.exe]] i [[windows]] og man kan også installere filer ved brug af PupGet package manager.
''Puppu Linux'' er [[open source]] og gratis at hente, dele ud og ændre på ifølge gnu licensen.
''Puppu Linux'' er [[open source]] og gratis at hente, dele ud og ændre på ifølge gnu-licensen.
==Ekstern henvisning==
==Ekstern henvisning==
[http://www.puppylinux.org Puppy Linux hjemmeside (engelsk)]
[http://www.puppylinux.org Puppy Linux hjemmeside (engelsk)]

Versionen fra 20. mar. 2007, 15:40

Puppy Linux er et hurtigt og meget brugervenligt linux styresystem, med et godt udvalg af programmer, som er meget let og kun kræver lidt hukommelse. Det egner sig derfor godt til at bruge på ældre maskiner.

Det kan installeres på flash-drev, zip-drev og harddisk eller køres direkte fra en cd eller dvd. Hvis maskinen har 64 mb ram ledig, så kan styresystemet køre helt derfra. Det betyder at cd-drevet bliver ledigt til anden brug. Puppy linux kan køre under et stort udvalg af grafiske styresystemer fra kde til icevm.

Puppy Linux stammer fra Australien og kom først til som en eksperiment af Barry Kauler.

Enestående for puppy linux er de to installationsmuligheder som det har: Den har sine egne .pup filer, der virker nærmest som .exe i windows og man kan også installere filer ved brug af PupGet package manager.

Puppu Linux er open source og gratis at hente, dele ud og ændre på ifølge gnu-licensen.

Ekstern henvisning

Puppy Linux hjemmeside (engelsk)

SoftwareSpire
Denne artikel om software og programmering er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.