Slyngboldkast (atletik): Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
m
typoer
(de sv)
m (typoer)
'''Slyngboldkast''' er nu afskaffet [[atletik]]-disciplin for kvinder og manlige ungdomer, hvor det gælder om at kaste en bold forsynet med en 29-31 cm lang rem så langt som muligt. I konkurrencer for kvinder og mandlige ungjuniorer havde redakabetredskabet en vægt på 1 kg, mens den for kvindligekvindelige juniorer og drenge havde en vægt på 0,7 kg.
 
Slyngboldkast foretages med et ubegrænset langt tilløb med en stopgrænse bestående af en halv diskosring, en halvcirkel med en diameter på 2,50 meter.
Redskabet fattes med kastearmenkastearmens hånd, at slyngen lægges om den midterste del af de tre midterste fingre, som holdes let bøjede. Kastet inledesindledes med nogle inledende sving, hvorefter kasteren begynder sinen rotation. Kastet kan foretages med fra en til tre rotationer. Udkastet sker, som i [[diskoskast]], med stræktstrakt arm.
 
Slyngboldkast har aldrig været en internationel konkurrencedisciplin, men mesterskaber og andre konkurrencer var længe brugt i de øvrige [[nordiske lande]] og blev inførtindført som konkurrencedisciplin i [[Danmark]] i [[1944]]. UnderI en periode afvikledes bådeder danske mesterskaber og noteradesnoteredes danske rekorder i disciplinen. Den sidste rekord, som blev anerkendt som dansk rekord, sattes af [[Lily Carlstedt|Lily Kelsby]] [[1951]].
 
I dag anvændesanvendes slyngboldkast i [[skolidrætskoleidræt]]en og undomsatletikenungdomsatletik som en forøvelse til diskoskast, da disciplindisciplinen i modsætning til diskoskast ikke indeholder noget faremoment og derfor lettere kan organiseres for større grupper. Slyngboldkast er stadig en konkurrencedisciplin for de yngste aldersklasser.
 
== Kilde ==
*''Dansk Sportsleksikon'' udgivet i samarbejde med [[Dansk Idræts-Forbund]]. Redaktion Axel Lundqvist Andersen og Jørgen Budtz-Jørgensen. Bind 1 og 2. Standard-forlaget [[1944]]
 
 
{{Atletikdiscipliner}}
 
 
{{Sportstub}}
25.017

redigeringer

Navigationsmenu