Forskel mellem versioner af "Hørespil"

Spring til navigation Spring til søgning
15 bytes tilføjet ,  for 7 år siden
m
m (Bot: Migrerer 29 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q2635894)
Hørespil har stor udbredelse i vore nabolande. På [[Sveriges Radio]] (SR) P2 lørdag og søndag (Riksradion) med nyproduktioner og genudsendelser af klassikere. Det tyske [[NDR]] kultur (NDR P3), som kan modtages af Yousee i Københavsnområdet, i Sønderjylland og flere andre steder i Danmark sendes ugentlige Hörspiele i genudsendelser og nyproduktioner, ofte i udveksling med de andre radiostationer. I Tyskland er [[public service]] radio siden 1945 decentraliseret, til NDR, RBB (Berlin), WDR (i Køln), SWF (Baden-Baden), BRF (i München), etc. Samtlige tyske kulturradiokanaler kan opfanges på parabol. De kan også afslyttes på radiostationernes hjemmeside; Også [[NRK]] (Norsk Rikskringcasting, Oslo), og [[BBC]] (London), samt de fleste andre kulturlande i den vastlige sender radioteater (hørespil, [[radiodrama]]), i afsluttede spil af kunstnerisk og ikke nødvendigvis med kriminalmæssigt eller med pædagogisk præg.
==Radioteatret (nu Radio Drama) i Dr's regi==
I 2002 besluttebesluttede [[DR]]'s ledelse i samarbejde med daværende [[konservativKonservative Folkeparti|konservative]]e [[kulturminister]] [[Brian Mikkelsen]]) at gøre P1, hvor Radioteatret sammen med Teatermagasinet hørte hjemme mandag aften), at gøre P1 til en ren journalistisk kanal, hvorpå kulturstoffet blev flyttet til den mindre aflyttede P2, hvorpå seertallet til Radioteatret, som nu var omdøbt radioRadio Drama, sankfaldt drastisk.
1990'ernes ensidige satsning på hysterisk-absurdistiske enaktere af [[Line Knutzon]] og især Morti Vizky m.fl., bidrog også til lytterflugten.
 
I en periode fra 2007-09 produceredes intetingen radiodramatik, intet blev genudsendt, og stort set intet lå på hjemmesiden Bonanza. Nogle havde håbet, at [[Radio24syv]] ("[[Radio Møller]]") ville tage handsken op, men det skete ikke. andreAndre havde håbet, at regeringsskiftet i 2011 ville lette på situationen, der havde sin baggrund i de lave seertallyttertal, hvor Danmark skilte sig markant ud fra sine nabolande.
{{Ingen kilder}}
 

Navigationsmenu