Tandslet Transformatormuseum: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
billeder + lidt småting
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Tandslet transformatorstation 1.jpg|thumb|Tandslet Transformatormuseum]]
'''Tandslet Transformatormuseum''', Danmarks mindste museum er indrettet i et [[transformatortårn]] mellem [[Over Tandslet]] og [[Neder Tandslet]] på [[Als]]. Museet er kun 7 m<sup>2</sup> stort og det er reelt en feltstation under [[Industrimuseum Slesvig]]. Museet har ikke faste åbningstider, men nøglen til museet kan lånes i lægehuset overfor. Transformatortårnet, der er opført i 1922, er af den såkaldte 'kirketårnstype' muret i røde tegl og præget af gotiske stiltræk efter standardtegninger fra ingeniørfirmaet Eriksen og Sardemann i Århus. Museet blev landskendt, da nordmanden Roger Phil i 2008 udgav en bog, ''Tandslet Transformatormuseum. Danmarks mindste museum'', der med museet som udgangspunkt, reflekterer over elektricitetens historie og [[Sønderjylland]]s genforening med Danmark.
'''Tandslet Transformatormuseum''', Danmarks mindste museum er indrettet i et [[transformatortårn]] mellem [[Over Tandslet]] og [[Neder Tandslet]] på [[Als]]. Museet er kun 7 m<sup>2</sup> stort og det er reelt en feltstation under [[Industrimuseum Slesvig]]. Museet har ikke faste åbningstider, men nøglen til museet kan lånes i lægehuset overfor. Transformatortårnet, der er opført i 1922, er af den såkaldte 'kirketårnstype' muret i røde tegl og præget af gotiske stiltræk efter standardtegninger fra ingeniørfirmaet Eriksen og Sardemann i [[Aarhus]]. Museet blev landskendt, da nordmanden Roger Phil i 2008 udgav en bog, ''Tandslet Transformatormuseum. Danmarks mindste museum'', der med museet som udgangspunkt, reflekterer over elektricitetens historie og [[Sønderjylland]]s [[Genforeningen i 1920|genforening]] med [[Danmark]].

== Galleri ==
<gallery>
Fil:Tandslet transformatorstation 2.jpg|Skilt på døren
Fil:Tandslet transformatorstation 3.jpg|Skilt foran museet
Fil:Tandslet transformatorstation 4.jpg|Lem og betjeningshåndtag på siden
Fil:Tandslet transformatorstation 5.jpg|Betjeningshåndtag på siden
</gallery>


==Litteratur==
==Litteratur==

Versionen fra 5. jul. 2013, 19:54

Tandslet Transformatormuseum

Tandslet Transformatormuseum, Danmarks mindste museum er indrettet i et transformatortårn mellem Over Tandslet og Neder TandsletAls. Museet er kun 7 m2 stort og det er reelt en feltstation under Industrimuseum Slesvig. Museet har ikke faste åbningstider, men nøglen til museet kan lånes i lægehuset overfor. Transformatortårnet, der er opført i 1922, er af den såkaldte 'kirketårnstype' muret i røde tegl og præget af gotiske stiltræk efter standardtegninger fra ingeniørfirmaet Eriksen og Sardemann i Aarhus. Museet blev landskendt, da nordmanden Roger Phil i 2008 udgav en bog, Tandslet Transformatormuseum. Danmarks mindste museum, der med museet som udgangspunkt, reflekterer over elektricitetens historie og Sønderjyllands genforening med Danmark.

Galleri

Litteratur

  • Phil,Roger: Tandslet Transformatormuseum. Damnmaks mindste museum Oslo og Tandslet 2008

Eksterne henvisninger

54°55′32.37″N 9°58′38.95″Ø / 54.9256583°N 9.9774861°Ø / 54.9256583; 9.9774861