Folketingsmedlem: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
86 bytes fjernet ,  for 6 år siden
Fjerner version 8285183 af Oleryhlolsson (diskussion)
m (Grønland & Færøerne)
(Fjerner version 8285183 af Oleryhlolsson (diskussion))
Et '''folketingsmedlem''' forkortet '''MF''' (''for medlem af Folketinget'') er betegnelsen for et medlem af [[Danmark]]s [[parlament]], [[Folketinget]].
 
Der er 179 folketingsmedlemmer – 175 valgt i [[Danmark]], to valgt i [[Kategori#Folketingsmedlemmer fra Grønland|Grønland]] og to valgt på [[Folketingsmedlemmer fra Færøerne|Færøerne]]. Medlemmerne er valgt for en periode for fire år, hvis ikke [[statsminister]]en udskriver [[folketingsvalg]] inden: Statministeren har ret til at udskrive valg på et hvilket som helst tidspunkt i løbet af valgperioden. Valget udskrives formelt af [[regent]]en. De nuværende medlemmer i Folketinget blev valgt ved [[Folketingsvalg 2011|valget den 15. september 2011]].
 
Kun i [[Danmark]] bruges ''Folketing'' om [[parlament]]et, andre lande bruger andre betegnelser. Se [[parlamentsmedlem]] for den generelle beskrivelse.
 
== Vederlag ==
Et folketingsmedlem modtager et [[vederlag]] på 50.054 kr. om måneden (pr. 1. oktober 2012). Dertil kommer et [[skat]]tefrit omkostningstillæg pr. måned på 4.978 kr. ved bopæl i Danmark og 6.637 kr. for medlemmer valgt i [[Grønland]] eller på [[Færøerne]].
 
Såfrem medlemmet ikke har bopæl på Sjælland stiller Folketinget en supplerende bolig til rådig. Er dette ikke muligt modtager medlemmet en skattefri godtgørelse, som udgør 73.233 kr. om året. Alle medlemmer med bopæl uden for Sjælland får en skattefri godtgørelse for dobbelt husførelse, som udgør 29.290 kr. om året.

Navigationsmenu