Diskussion:Den russisk-ortodokse kirke: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Rmir2 (diskussion | bidrag)
m indsat skabelon
Linje 1: Linje 1:
{{WPRU|klasse=Stub}}
{{WPRU|klasse=Start}}
{{WPKristendom|klasse=Start}}


== I det 9. århundrede kom evangeliet til slaverne!!!! ==
== I det 9. århundrede kom evangeliet til slaverne!!!! ==

Versionen fra 1. apr. 2016, 12:33

Ruslands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rusland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ruslandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


I det 9. århundrede kom evangeliet til slaverne!!!!

Det er dog det værste vrøvl, evangeliet rejser vist ikke selv, havde evangeliet et InterRail kort?: Den russiske kirke var i begyndelsen en datterkirke af den byzantinske. I det 9. århundrede kom evangeliet til slaverne på Balkanhalvøen, og i det 10. århundrede nåede det op til de russiske slaver. og hvem er de russiske slavere. På det tidspunkt var der en stat, der hed Kijevriget, ingen rusland og altså ingen russiske slavere, måske østslavere. Men det her er sikkert en anden udgave af vrøvl fra Salmonsens Konversationsleksikon, 2. udgave, bind XX, s. 609-610; opslag: Russiske Kirke fri mig for sådant vrøvl! Læs evt. Russian Orthodox Church på engelsk, der rejser evangeliet i det mindste ikke selv, men bliver transporteret af Apostlen Andreas. mvh Per (PerV) (diskussion) 6. nov 2014, 22:40 (CET)

Skriv det om. Værre er problemet ikke. Og i øvrigt kan der snildt være russiske slaver inden Rusland. Det fremgår af Ruslands historie. --Palnatoke (diskussion) 6. nov 2014, 23:20 (CET)