Enkeltstart: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
102 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
Enkeltstartene er i de store cykelløb ofte afgørende for, hvem der vinder samlet. For eksempel er det yderst sjældent, at den samlede vinder af Tour de France ikke også er blandt de absolut bedste på enkeltstarterne. Det er dog ikke nok kun at være ekspert på enkeltstarterne for at vinde de store etapeløb, hvilket [[Fabian Cancellara]] er et godt eksempel på. Han har i årene omkring 2010, været næsten urørlig på enkeltstarterne, men har ikke kunnet blande sig i toppen af klassementet i Tour de France.
 
Der har været mange andre cykelryttere med store resultater i denne disciplin. Amerikaneren [[Greg Lemond]] var en af de største i sin tid (1980'erne), og han brugte megen tid på træning i disciplinen for at forbedre teknikken med henblik på at mindske [[vindmodstand]]en, som er særlig kritisk på en enkeltstart. Han satte også for alvor gang i arbejdet med at ændre cykel og udstyr for at vinde de ofte vigtige tiendedele sekunder.{{kilde mangler|dato=august 2016}}
 
Da [[Miguel Indurain]] vandt Le Tour de France fra [[1991]] til [[1995]], var det især på enkeltstarterne, at han var sine konkurrenter overlegne. Det var ikke unormalt at han vandt med flere minutter i forhold til den næstbedste.{{kilde mangler|dato=august 2016}}
 
Siden [[1999]] har amerikaneren [[Lance Armstrong]] været en af de bedste, og enkeltstartene i Touren har givet ham luft til konkurrenterne.
 
Af danske cykelryttere med flair for enkeltstart kan nævnes [[Ole Ritter]] og [[Rolf Sørensen]],{{kilde mangler|dato=august 2016}} der begge har vundet flere enkeltstarter.
 
Af nuværende enkeltstartsspecialister (201) kan nævnes [[Fabian Cancellara]], [[Tony Martin]] og [[Bradley Wiggins]].

Navigationsmenu