Ruslands flag: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
At det er nogle mongoler der har lavet det 🖕🏽
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
To many drugs sorry
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 1: Linje 1:
Mit navn er sten
ian SFSR.svg|thumb|Den russiske sovjetrepubliks flag (1954–1991)]]
Med det ekstra ben
Hvorhen jeg går i regn og slud så peger folk mig altid ud. Mit navn er sten
Med det ekstra ben
Den gang jeg blev født fik min mor et chok for bleen passede ikk og så manglede der en sok
Mit navn er sten med det ekstra ben


Fuck jer alle
'''[[Rusland]]s flag''' ({{lang-ru|флаг России}}, {{Lit|flag Rossii}}) er en [[trikolore]] med tre vandrette striber i ens bredde; fra øverst til nederst henholdsvis [[hvid]], [[blå]] og [[rød]].

Flaget blev brugt til søs af det [[Rusland|russiske]] militær fra ca. [[1693]] og blev indført som [[koffardiflag]] i [[1705]]. Den [[7. maj]] [[1883]] blev det også brugt på land, men blev først officielt [[statsflag]] i [[1896]].

Ruslands [[orlogsflag]] ({{lang-ru|Андреевский флаг}}, {{Lit|Andrejevskij flag}}) er hvidt med blåt [[andreaskors]].

Da [[bolsjevik]]kerne tog magten i [[1917]] blev Rusland en [[Russiske SFSR|sovjetrepublik]] og, siden dennes oprettelse i 1922, en delstat i [[Sovjetunionen]]. Den [[Russiske Socialistiske Føderative Sovjetrepublik]] førte indtil 1954 i flere varianter et rødt flag med en republikforkortelsen RSFSR skrevet med [[kyrilliske alfabet|kyrilliske bogstaver]]. I perioden 1954-1991 førte RSFSR et rødt flag med [[hammer og segl]] og en lyseblå [[lodret]] stribe langs flagstangen. Selve [[Sovjetunionen]] førte 1923-1991 et rødt flag, som øverst til venstre indeholdt hammer og segl over hvilke en stjerne, alle tre figurer i gult.

[[22. august]] [[1991]] genindførte den russiske sovjetrepublik den hvid-blå-røde trikolore. Ved Sovjetunionens opløsning ved årsskiftet 1991/1992 blev flaget videreført af den Russiske Føderation, og den 22. august er [[flagets dag]] i Rusland. Det nuværende orlogsflag, hvidt med blåt andreaskors, stammer ligeledes fra zartiden og blev, ligesom den hvid-blå-røde trikolore, genindført i forbindelse med Sovjetunionens opløsning.


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 4. feb. 2018, 12:09

Mit navn er sten Med det ekstra ben Hvorhen jeg går i regn og slud så peger folk mig altid ud. Mit navn er sten Med det ekstra ben Den gang jeg blev født fik min mor et chok for bleen passede ikk og så manglede der en sok Mit navn er sten med det ekstra ben

Fuck jer alle

Eksterne henvisninger

FlagSpire
Denne artikel om flag eller vexillologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.